Zsidókról

Konrád György - Zsidókról

"Negyvennégyben magyar zsidó voltam, negyvenöt óta zsidó magyar vagyok. Mert itt lakom és magyarul beszélek, mert itt vagyok ismerős, mert ennélfogva: ez a hazám. Zsidóként mondom, hogy az enyém. Megfizettem érte eleim sírjával, akik itt vannak eltemetve, meg talán a munkáimmal is. Régtől fogva itt vagyon jó Budán lakásom. Zsidó tanáraim itthagyták a névjegyüket a magyar irodalomban. Vigyük haza Jeruzsálembe Füst Milánt, Karinthyt, Radnótit? Fogjuk a hónunk alá, és vigyük haza a Bibliát? Hangoztassam, hogy hozzátok tartozom? Ezt inkább ti mondjátok, ha úgy gondoljátok, és ha szívesen mondjátok. Mindazonáltal jövőre Jeruzsálemben, száradjon le a jobbkarom, ha elfelejtem. Lehet, hogy leszárad. […]
Fia vagyok a zsidó népnek, és polgára a magyar társadalomnak, nemzetnek, államnak. Zsidó és keresztény magyarok között telt el az életem nagyobb része, hogy is ne lennék magyar? Akkor hát mind a kettő? Igen, mind a kettő. A kettőből csak élethazugság árán lehet egyet csinálni."

A Harangjáték "nem regény- és nem esszé-" miniatűrjei után itt az új kötet. A "lóugrásszerű" logikát új szervezőelv váltja fel. Ezeket az 1986 és 2009 között keletkezett rövid írásokat most szigorúbban kapcsolja össze a tematika. A kihívó címnek azonban nincs szűkítő sugallata. A Zsidókról megindítóan pontos és kérlelhetetlenül személyes; privát esszé és tárgyilagos próza: igazi Konrád-könyv.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Zsidókról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Zsidókról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  204
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  320 gr
  ISBN:
  9789630792172
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2216419 / 1072194
  Series:


  TAGS:
  Online Zsidókról ebook, könyvet Zsidókról FB2, Download Zsidókról PDF , Download Zsidókról MOBI, Online Zsidókról könyvet, ingyenes letöltések Zsidókról IPhone, Online könyvet Zsidókról PDF, ingyenes Zsidókról DJVU, ingyenes letöltések Zsidókról TXT, letöltések Zsidókról RTF, Online Zsidókról FB2 , e-könyvet Zsidókról letöltések TXT, ingyenes Zsidókról letöltések könyvet, e-könyvet Zsidókról download MOBI, letöltések Zsidókról IPad, olvas Zsidókról MOBI, olvas Zsidókról DOC, ingyenes Zsidókról AWZ, Download e-könyvet Zsidókról iPad , ingyenes Zsidókról DJVU, Download Zsidókról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Zsidókról DVD, olvas Zsidókról TXT, Book Zsidókról letöltések DJVU, Zsidókról letöltések könyvet ingyenes, Zsidókról letöltések könyvet pdf ingyenes, Zsidókról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Zsidókról pdf ingyenes, Zsidókról letöltések könyvet epub ingyenes, Zsidókról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply