Zene és ének hangjainál

Szomory Dezső - Zene és ének hangjainál

Szomory Dezső, bár a muzsikusi helyett az írói pályát választotta, mégis örökre elkötelezettje maradt a zenének; és nem csupán azért, mert két évig a Zeneakadémia növendéke volt: „A Zeneakadémiába beiratkozván, vad szőke sörényem sok zongora, sőt orgona fölött lobogott, mert énekhangomon kívül, mely a legszebb szopránok egyike volt, harmóniát és fúgát kultiváltam. írói csillagfutásom e zenékből fakadt, s ezért olyan fényes és melodikus. De la musique avant tou, ez lett a jelszavam…"
„Szavai pianissimo- és fortissimo-i leginkább a muzsika hullámaira emlékeztetnek. Írásmodora egyenesen lisztferenci." – írta Kosztolányi Szomory Dezsőről, és nem ő az egyetlen, aki írását zenének hallja. A Szomoryról szóló irodalom bővelkedik a szövegeit értelmező zenei szakszavakban, hasonlatokban.
Kötetünk a Színházi Élet folyóirat Zene és Ének hangjainál sorozatban (1933-1935) megjelent írásait gyűjti egybe. A mintegy két évig, csaknem rendszeresen írt beszámolók a kevésbé ismert muzsikus Szomoryt mutatják be – mindenekelőtt az írót és stílusművészt, nemkülönben a zeneértőt (olykor tudós, olykor teoretikus, éles szemű felfedezőt). E „penzumok" rendkívül értékes dokumentumot nyújtanak a korabeli Budapest gazdag zenei életéről, később tündöklő pályák (például Ferencsik János, Fischer Annié) kezdő mozzanatairól. A könyvet az író másodunokaöccse, Szomory György (az Operaélet folyóirat alapító főszerkesztője) állította össze és rendezte sajtó alá.A Könyv Magyarul!


Letöltések Zene és ének hangjainál ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Zene és ének hangjainál ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  492
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  370 gr
  ISBN:
  9789639512474
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2202176 / 1056889
  Series:


  TAGS:
  Online Zene és ének hangjainál ebook, könyvet Zene és ének hangjainál FB2, Download Zene és ének hangjainál PDF , Download Zene és ének hangjainál MOBI, Online Zene és ének hangjainál könyvet, ingyenes letöltések Zene és ének hangjainál IPhone, Online könyvet Zene és ének hangjainál PDF, ingyenes Zene és ének hangjainál DJVU, ingyenes letöltések Zene és ének hangjainál TXT, letöltések Zene és ének hangjainál RTF, Online Zene és ének hangjainál FB2 , e-könyvet Zene és ének hangjainál letöltések TXT, ingyenes Zene és ének hangjainál letöltések könyvet, e-könyvet Zene és ének hangjainál download MOBI, letöltések Zene és ének hangjainál IPad, olvas Zene és ének hangjainál MOBI, olvas Zene és ének hangjainál DOC, ingyenes Zene és ének hangjainál AWZ, Download e-könyvet Zene és ének hangjainál iPad , ingyenes Zene és ének hangjainál DJVU, Download Zene és ének hangjainál e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Zene és ének hangjainál DVD, olvas Zene és ének hangjainál TXT, Book Zene és ének hangjainál letöltések DJVU, Zene és ének hangjainál letöltések könyvet ingyenes, Zene és ének hangjainál letöltések könyvet pdf ingyenes, Zene és ének hangjainál pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Zene és ének hangjainál pdf ingyenes, Zene és ének hangjainál letöltések könyvet epub ingyenes, Zene és ének hangjainál ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply