Vörös hó

Günter Hofé - Vörös hó

"Heizer jól szemügyre vette az új embert. Nem ellenszenves, de azért nem árt vigyázni. Ki akarsz faggatni? Hangjában elutasítás csengett.
Ohó, gondolta Bender, ez nagyon könnyen kiborul. Majd így szólt:
Hiszen az hétszentség, hogy ez itt börtön! Figyelte Heizer arckifejezését. Az kissé összeráncolta a homlokát. Egy ilyen árokrendszerben végtére is fogságba érezhetjük magunkat. Sőt olyan börtönben, amelyet már szinte kezükben tartanak az átkozott bolsevisták!
Baum zajos horkantással oldalra dőlt, majd egy rándulással gyorsan fölegyenesedett, zavartan nézett körül, és megkérdezte, mi történt. Szája úgy mozgott, minha őszibarackbólét ízlelgetet volna.
Heizer biztosabb akart lenni a dolgában:
A barátod azt mondja, hogy mi itt börtönben ülünk, és az orosztól függ a sorsunk.
Eberhard ásított. Gyerekek, ne kerülgessétek a kását, hiszen mind a ketten ugyanabban a cipőben jártok! Fészkelődött még egy keveset, aztán megint elszunyókált. Nagy volt a hőség, csaknem negyven fok.
Heizer és Bender gyors pillantást váltott.
Szép kis szósz jegyezte meg Bender óvatosan. Ez vonatkozhatott akármire, az árokbörtönön át egészen a háború kimeneteléig, de vonatkozhatott Baum megjegyzésére is.
Nem is kifejezés szólt Heizer valamivel derűsebbre hangoldóva. Azoknak odaát valószínűleg jobban megy
Milyen tekintetben? kérdezte Bender.
Milyenben? Hát katonai, politikai és erkölcsi tekintetben! Legalábbis ilyeneket mond a rádiójuk. Sokkal nyíltabban már nem beszélhetett.
Bender gyengén oldalba bökte Eberhardot:
Hát a te cimborád meglehetősen vaskos nézeteket vall!
Időbe telt, amíg Baum magához tért:
Ugyan miért nem engedtétek, hogy még néhány percig nyugodtan aludhassam!
De Bender csak nem hagyta abba:
A dögész láthatóan nem egészen biztos benne, hogy a jobbik oldalon van-e.
Heizer nem felelt, és Bender még messzebbre vetette ki a horgot:
Azért valamit csak a fülembe zsonghattál volna, Eberhard.
Akkor valószínűleg mind a ketten a szökésekkel traktáltatok volna morogta Baum.
Én valamikor bent voltam egy munkáspártban. Heizer önkéntelenül lehalkította a hangját.
Hm bólintott Bender. Arra gondolt, hogy Heizer nem sokat kockáztatott ezzel a vallomásával; az életrajzok és más efféle iratok amúgy is tartalmazzák azt. Ahhoz mégsem volt kedve Bendernek, hogy saját magáról is közöljön valamit.
Baum most teljesen éber volt: Vagy nincs igazam?
A másik kettő ránézett.
Neki talán nem tetszik annyira a szocializmus első országa kötekedett Bender.
Mondjátok, voltaképpen ki garantálja, hogy a háborút a vörösök nyerik meg? Baum arcán látszott, hogy nagyon várja a választ."A Könyv Magyarul!


Letöltések Vörös hó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vörös hó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  14.5 x 20 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  465
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  ISBN:
  9633267048
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1974
  Árukód:


  TAGS:
  Online Vörös hó ebook, könyvet Vörös hó FB2, Download Vörös hó PDF , Download Vörös hó MOBI, Online Vörös hó könyvet, ingyenes letöltések Vörös hó IPhone, Online könyvet Vörös hó PDF, ingyenes Vörös hó DJVU, ingyenes letöltések Vörös hó TXT, letöltések Vörös hó RTF, Online Vörös hó FB2 , e-könyvet Vörös hó letöltések TXT, ingyenes Vörös hó letöltések könyvet, e-könyvet Vörös hó download MOBI, letöltések Vörös hó IPad, olvas Vörös hó MOBI, olvas Vörös hó DOC, ingyenes Vörös hó AWZ, Download e-könyvet Vörös hó iPad , ingyenes Vörös hó DJVU, Download Vörös hó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vörös hó DVD, olvas Vörös hó TXT, Book Vörös hó letöltések DJVU, Vörös hó letöltések könyvet ingyenes, Vörös hó letöltések könyvet pdf ingyenes, Vörös hó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vörös hó pdf ingyenes, Vörös hó letöltések könyvet epub ingyenes, Vörös hó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply