Vétkeztünk…


Vétkezhet-e az egyház mint egyház? Hogyan érinti a tagok bűne, mulasztása vagy felelőtlensége a hívők közösségét, annak intézményes és szervezeti formáját? Milyen összefüggés van az egyház múltban elszenvedett üldöztetései, valamit a totális politikai rendszerek fenntartásában vállalt szerepe között?

Az utóbbi években a közélet egyre élénkebb érdeklődést mutat a történelmi és társadalmi bűnök természete, kialakulásának okai és következményei iránt. Ezen belül kiemelt figyelmet érdemel az egyházak önkényuralmi rendszerek idején tanúsított magatartásának megítélése, valamint a jelenkori gazdasági és politikai igazságtalanságok láttán elfoglalt pozíciója vagy éppen a saját sorain belül tapasztalható visszaéléseknek az esetei…

Ez a könyv olyan rendszerszemléletű teológiai és etikai értelmezési keret felvázolásában érdekelt, amelynek segítségével jobban megérthető és értelmezhető (de még nem felmenthető) az egyéni meghasonlások története, egyházi vezetők és testületek kétes értékű magatartása, kritikus helyzetértékelések elmaradása vagy a teológiai tájékozatlanság hiánya, amelyek mind szerepet játszottak a vétkesnek minősülő végkifejlet kialakulásában. De ha a rendszerszintű bűnök történetében kollektív módon érintett az egyház, ilyen minőségében a megoldásra is lehetősége nyílik – hogyan?

Fazakas Sándor (1965) teológus, szociáletikus, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Vétkeztünk… ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vétkeztünk… ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  jó állapotú antikvár könyv
  Publisher:
  L’Harmattan Kiadó
  Number of Pages:
  388
  Kötés:
  papír / puha kötés
  Weight:
  500 gr
  ISBN:
  0129004810566
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  SL#2104939891  TAGS:
  Online Vétkeztünk… ebook, könyvet Vétkeztünk… FB2, Download Vétkeztünk… PDF , Download Vétkeztünk… MOBI, Online Vétkeztünk… könyvet, ingyenes letöltések Vétkeztünk… IPhone, Online könyvet Vétkeztünk… PDF, ingyenes Vétkeztünk… DJVU, ingyenes letöltések Vétkeztünk… TXT, letöltések Vétkeztünk… RTF, Online Vétkeztünk… FB2 , e-könyvet Vétkeztünk… letöltések TXT, ingyenes Vétkeztünk… letöltések könyvet, e-könyvet Vétkeztünk… download MOBI, letöltések Vétkeztünk… IPad, olvas Vétkeztünk… MOBI, olvas Vétkeztünk… DOC, ingyenes Vétkeztünk… AWZ, Download e-könyvet Vétkeztünk… iPad , ingyenes Vétkeztünk… DJVU, Download Vétkeztünk… e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vétkeztünk… DVD, olvas Vétkeztünk… TXT, Book Vétkeztünk… letöltések DJVU, Vétkeztünk… letöltések könyvet ingyenes, Vétkeztünk… letöltések könyvet pdf ingyenes, Vétkeztünk… pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vétkeztünk… pdf ingyenes, Vétkeztünk… letöltések könyvet epub ingyenes, Vétkeztünk… ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply