Versek és vértanúk

Sághy Marianne - Versek és vértanúk

Damasus pápa (366-384) a konstantini fordulat utáni korszak első jelentős egyházi egyénisége Rómában, akinek sokirányú tevékenysége századokra meghatározta a római egyház fejlődését, művét a szakirodalom idáig vagy irodalmi, vagy régészeti, vagy liturgiai, vagy egyházszervezői szempontból méltatta. Ez a tanulmány e változatos nézőpontok egyesítésére, az eddigi eredmények összegzésére tesz kísérletet. Damasus a vértanúk sírjai fölött elhelyezett, vergiliusi hexameterekben írt epigrammáival hirdette Krisztus és a szentek halál fölött aratott dicsőségét. A szerző e feliratok kalauzolásával invitálja sétára az olvasót a holtak föld alatti városába, ahol a vértanúk történetének ismertetése és a versek értelmezése során feltárul, hogyan és miért vált a szentkultusz a későantik Róma "sikertörténetévé". E kötetben lát napvilágot először a damasusi epigrammák magyar fordításának első, közel teljes gyűjteménye.A Könyv Magyarul!


Letöltések Versek és vértanúk ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Versek és vértanúk ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  334
  Cover:
  SOFT BOARD
  Weight:
  410 gr
  ISBN:
  9639484237
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2081769 / 1119216
  Translator:


  TAGS:
  Online Versek és vértanúk ebook, könyvet Versek és vértanúk FB2, Download Versek és vértanúk PDF , Download Versek és vértanúk MOBI, Online Versek és vértanúk könyvet, ingyenes letöltések Versek és vértanúk IPhone, Online könyvet Versek és vértanúk PDF, ingyenes Versek és vértanúk DJVU, ingyenes letöltések Versek és vértanúk TXT, letöltések Versek és vértanúk RTF, Online Versek és vértanúk FB2 , e-könyvet Versek és vértanúk letöltések TXT, ingyenes Versek és vértanúk letöltések könyvet, e-könyvet Versek és vértanúk download MOBI, letöltések Versek és vértanúk IPad, olvas Versek és vértanúk MOBI, olvas Versek és vértanúk DOC, ingyenes Versek és vértanúk AWZ, Download e-könyvet Versek és vértanúk iPad , ingyenes Versek és vértanúk DJVU, Download Versek és vértanúk e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Versek és vértanúk DVD, olvas Versek és vértanúk TXT, Book Versek és vértanúk letöltések DJVU, Versek és vértanúk letöltések könyvet ingyenes, Versek és vértanúk letöltések könyvet pdf ingyenes, Versek és vértanúk pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Versek és vértanúk pdf ingyenes, Versek és vértanúk letöltések könyvet epub ingyenes, Versek és vértanúk ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply