Vergilius harmadik évezrede


A 20. század végére az Aeneis az újraolvasás és az átértelmezés szimbólumává vált. Világirodalmi klasszikus szöveg olvasatai ritkán változnak akkorát és olyan hirtelen, mint Vergilius eposza esetében történt ez a második világháború után, és az is ritkán mutatkozik meg ilyen egyértelműséggel, mi vezetett az újraértelmezés kényszeréhez. A 21. század elején az eposz még mindig őrzi szimbolikus erejét, de tudományképünk átformálódása nyomán ez az erő egyre inkább abban a késztetésben nyilvánul meg, hogy még a legtöbbet olvasott és elemzett műveket, így Vergilius eposzát is más szemmel olvassuk újra. Az Aeneis olvasása megajándékozza elemzőit azzal az érzéssel, hogy a tengernyi vele kapcsolatban született szöveg ellenére beláthatatlanul sok és fontos téma vár még megfogalmazásra. A könyv azzal a folyamattal ismerteti meg olvasóit, amely során kialakultak a történetének harmadik évezredét kezdő klasszikus mű értelmezésének keretei, és ezekben a keretekben vizsgálja meg az eposz néhány jól ismert részletét. A szerző külön fejezetekben tárgyalja a nagy történelmi jóslatok beágyazottságát a hősi történetbe, a többértelműség különböző változatait és a vergiliusi történelem-reprezentáció ellentmondásait. Ferenczi Attila kötete – mely amellett, hogy bemutatja az Aeneis-kutatás legújabb eredményeit, élvezetes olvasmány is – száz év óta az első magyar nyelvű Vergilius-monográfia. A könyvet minden, az antik irodalom, valamint a kortárs irodalomtudomány és hermeneutika iránt érdeklődő olvasónak ajánljuk.A Könyv Magyarul!


Letöltések Vergilius harmadik évezrede ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vergilius harmadik évezrede ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  170
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  244 gr
  ISBN:
  9789636930578
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2398215 / 1104844
  Series:


  TAGS:
  Online Vergilius harmadik évezrede ebook, könyvet Vergilius harmadik évezrede FB2, Download Vergilius harmadik évezrede PDF , Download Vergilius harmadik évezrede MOBI, Online Vergilius harmadik évezrede könyvet, ingyenes letöltések Vergilius harmadik évezrede IPhone, Online könyvet Vergilius harmadik évezrede PDF, ingyenes Vergilius harmadik évezrede DJVU, ingyenes letöltések Vergilius harmadik évezrede TXT, letöltések Vergilius harmadik évezrede RTF, Online Vergilius harmadik évezrede FB2 , e-könyvet Vergilius harmadik évezrede letöltések TXT, ingyenes Vergilius harmadik évezrede letöltések könyvet, e-könyvet Vergilius harmadik évezrede download MOBI, letöltések Vergilius harmadik évezrede IPad, olvas Vergilius harmadik évezrede MOBI, olvas Vergilius harmadik évezrede DOC, ingyenes Vergilius harmadik évezrede AWZ, Download e-könyvet Vergilius harmadik évezrede iPad , ingyenes Vergilius harmadik évezrede DJVU, Download Vergilius harmadik évezrede e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vergilius harmadik évezrede DVD, olvas Vergilius harmadik évezrede TXT, Book Vergilius harmadik évezrede letöltések DJVU, Vergilius harmadik évezrede letöltések könyvet ingyenes, Vergilius harmadik évezrede letöltések könyvet pdf ingyenes, Vergilius harmadik évezrede pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vergilius harmadik évezrede pdf ingyenes, Vergilius harmadik évezrede letöltések könyvet epub ingyenes, Vergilius harmadik évezrede ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply