Vér és kereszt

Benkő László - Vér és kereszt

A Vér és kereszt trilógia első kötete visszavezet a 10. századi magyar történelem utolsó harmadába, a kereszténység felvételének korába, amikor kezdetét vette integ-rálódásunk a keresztény Európába.
Géza nagyfejedelem az augsburgi csatavesztés után magyar földön bonyolult belső helyzettel szembesült, és ráébredt: gyökeres változtatásra van szükség, más-különben e soknemzetségű, ősvallásban élő nép beszorul a két keresztény nagyhatalom, a Szent Római Birodalom és Bizánc közé. Tartva a felmorzsolódástól úgy döntött, hogy békepolitikát folytatva szorosabb kapcsolatra lép Ottó császárral, s arra is hajlandó lesz, hogy felvegye a keresztény vallást, és terjessze azt a magyarság és a hozzá kapcsolódott nemzetségek körében.
Ám a meggyőződés és a hit átformálása mindig drámai következmé-nyekkel jár. Vajon valóban pogányok voltak elődeink? Aligha. Ősvallásunkban minden megtalálható, ami e nagy múltú népet képes volt egyben tartani. Törzse-ink egyetlen Öregisten tisztelete mellett sokszínű és cizellált hitvilágban éltek.
Géza és felesége, Sarolta nagyasszony, s fiuk, Vajk (I. István) tetteit számtalan tudományos és szépirodalmi kötet taglalja. Ezért most ebben a törté-netben – amely csaknem nyolc évtizedet ölel fel – kövessük nyomon a "másik oldalt", a pogánynak bélyegzett egyszerű emberek, nemzetségek sorsát.
Vérrel, tűzzel és vassal épült az út, amely az ősi vallásból a keresztény-ségbe vezette a magyarságot. Emlékezzünk a magyar államiság kezdeti idő-szakának e viharaira egy család lebilincselő sorsán keresztül.A Könyv Magyarul!


Letöltések Vér és kereszt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vér és kereszt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  412
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  486 gr
  ISBN:
  9789632670508
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2699668 / 1166092  TAGS:
  Online Vér és kereszt ebook, könyvet Vér és kereszt FB2, Download Vér és kereszt PDF , Download Vér és kereszt MOBI, Online Vér és kereszt könyvet, ingyenes letöltések Vér és kereszt IPhone, Online könyvet Vér és kereszt PDF, ingyenes Vér és kereszt DJVU, ingyenes letöltések Vér és kereszt TXT, letöltések Vér és kereszt RTF, Online Vér és kereszt FB2 , e-könyvet Vér és kereszt letöltések TXT, ingyenes Vér és kereszt letöltések könyvet, e-könyvet Vér és kereszt download MOBI, letöltések Vér és kereszt IPad, olvas Vér és kereszt MOBI, olvas Vér és kereszt DOC, ingyenes Vér és kereszt AWZ, Download e-könyvet Vér és kereszt iPad , ingyenes Vér és kereszt DJVU, Download Vér és kereszt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vér és kereszt DVD, olvas Vér és kereszt TXT, Book Vér és kereszt letöltések DJVU, Vér és kereszt letöltések könyvet ingyenes, Vér és kereszt letöltések könyvet pdf ingyenes, Vér és kereszt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vér és kereszt pdf ingyenes, Vér és kereszt letöltések könyvet epub ingyenes, Vér és kereszt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply