Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról

Konrád György - Vendégkönyv - Tűnődések a szabadságról

Az is velem történt, ami veled történt.

Ha a szerző képzelődéseiben elrugaszkodna, akkor ezt a fület előszónak tekintené egy előszóhoz, amely egy közeledő regényhez ad némi útbaigazítást, azzal a kommentárral, hogy akit ez érdekelhet, az olvasók egy igen elszánt köréhez tartozik.
Miért Vendégkönyv?
Az olvasóval kölcsönösen vendégül látjuk egymást.
Szemem elé kerül? Már meg is látogattam.
Ajtót nyitok előtte, fel-alá kószálhat a házamban, egy élettörténetben, és talán egy írói világszemléletben is, amelybe elég, ha némi betekintést nyer, ennél többet udvarias emberek nem várnak el egymástól, figyelembe véve, hogy én már mióta veckelődöm ezzel a könyvvel, a kedves olvasó pedig ennél jóval kevesebb időt szánhat erre az ismerkedésre.
Olvasás közben dönt, hogy letegye, vagy folytassa-e, és hogy a testes könyvben hemzsegő kérdésekről és állításokról hajlandó-e maga is elmélkedni, hogy megenged-e magának egy belső mosolyt olyan mondatok táján, amelyek a szerző szája szélén is egy rejtett mosolyt sejtetnek.
Igenlő válasz esetén adódik a következő kérdés: Mi ez a könyv?
Válogassunk az alábbi válaszok közül.
Maradjunk az előbbieknél, előszó egy regényhez.
Tudósítás egy tudatból? Szövegpasziánsz? Vagy máris: regény?
Ördög tudja.
Ahány címmel felruházott, gépírásos oldal, annyi fejezet vagy strófa.
Vagy hétszáz, aztán abbamarad.
Hol? Mikor?
Amikor abbahagyjuk, mert holnapután van szilveszter, és ebből ennyi elég.
Kiadómnak és szerkesztőmnek, Barna Imrének megígértem, hogy Újévkor ott lesz a gépében, most már rajta a sor, hogy ezzel a nagy cupákkal kezdjen valamit, szegény feje.
Fogadja köszönetemet mindenki, aki tesz valamit azért, hogy ebből a digitális suhanásból könyv legyen az olvasó kezében. (Cupák vagy suhanás?)
Több átszerkesztett régebbi darab, válogatás, véletlen és tetszés szerint.
Akkor úgy adódott, most meg így, tömörítem, élesítem, áthelyezem, leválasztom róla a nyűgös szomszédmondatot, időskori szigor és szeszélyeskedés.
Észrevételek egy tartásról, az ember iránti humanista hízelgés felfüggesztése, de a mizantrópiát is megelégeljük.
Más nincs, csak mi, emberek.
Mondhatnám, hogy szedjük össze magunkat, és térjünk észhez, ők meg mondhatnák, hogy elég volt belőlem, mulassak a szobámban, vagy sétáljak föl a Szent György-hegyre, és mossam meg az arcomat az oroszlános címerű kút vízében, amihez hasonló jókat az olvasónak is kívánok.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15.8 x 23.7 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  772
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9789630796323
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról ebook, könyvet Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról FB2, Download Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról PDF , Download Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról MOBI, Online Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról könyvet, ingyenes letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról IPhone, Online könyvet Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról PDF, ingyenes Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról DJVU, ingyenes letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról TXT, letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról RTF, Online Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról FB2 , e-könyvet Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról letöltések TXT, ingyenes Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról letöltések könyvet, e-könyvet Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról download MOBI, letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról IPad, olvas Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról MOBI, olvas Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról DOC, ingyenes Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról AWZ, Download e-könyvet Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról iPad , ingyenes Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról DJVU, Download Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról DVD, olvas Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról TXT, Book Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról letöltések DJVU, Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról letöltések könyvet ingyenes, Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról letöltések könyvet pdf ingyenes, Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról pdf ingyenes, Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról letöltések könyvet epub ingyenes, Vendégkönyv – Tűnődések a szabadságról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply