Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig

Helle Mária - Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig

Moson vármegye első nyomdáját 1836-ban alapította id. Czéh Sándor. Irányítása alatt 1880-ig működött, ezután átadta fiának, Czéh Lajosnak, aki tovább folytatta apja vállalkozását, majd 1910-ben eladta a nyomdát, amely beleolvadt a Moson Vármegye Nyomdába.
Id. Czéh Sándor vásári cédulák, imafüzetecskék és megyei hivatalos nyomtatványok nyomtatásával kezdte, hamarosan ponyvára alkalmas mesék, versezetek, moritások kiadásával folytatta.
Első anyagi sikereit a kalendáriumokkal érte el. 1848-ban kis híján elbukta teljes vagyonát a Der Emanzipierte Satanas kiadásával. Az 1860-as évek gazdasági konjunktúrája a nyomdát is szárnyára vette, és a századvég boldog békeideje pedig gyarapodását segítette.
A század második felében a ponyvakiadványok lassan elmaradtak, helyettük mezőgazdasági szakkönyvek, regionális érdekeltségű újságok, és a megye szellemi elitjének írásai jelentek meg.
A nyomda megmaradt a régió igényének kielégítésének szintjén.
Hogy kiadványaival mégis ki tudott emelkedni a vidéki nyomdák provinciális kínálatából, azt egyrészt a tulajdonosok kulturális ambíciójának, másrészt a Magyaróváron működő mezőgazdasági felsőfokú tanintézet professzorai termékeny alkotókedvének köszönhette.
A vármegye művelődéstörténete, nyomdatörténete, könyvkultúrája szempontjából figyelemre számítható mű feldolgozza a nyomda történetét, és közli a nyomda kiadványainak 1218 tételes bibliográfiáját 1836-tól 1909-ig.A Könyv Magyarul!


Letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  320
  Cover:
  PAPERBACK
  Weight:
  376 gr
  ISBN:
  9789636936235
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2646072 / 1151416
  Series:


  TAGS:
  Online Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig ebook, könyvet Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig FB2, Download Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig PDF , Download Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig MOBI, Online Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig könyvet, ingyenes letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig IPhone, Online könyvet Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig PDF, ingyenes Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig DJVU, ingyenes letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig TXT, letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig RTF, Online Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig FB2 , e-könyvet Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig letöltések TXT, ingyenes Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig letöltések könyvet, e-könyvet Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig download MOBI, letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig IPad, olvas Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig MOBI, olvas Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig DOC, ingyenes Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig AWZ, Download e-könyvet Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig iPad , ingyenes Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig DJVU, Download Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig DVD, olvas Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig TXT, Book Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig letöltések DJVU, Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig letöltések könyvet ingyenes, Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig letöltések könyvet pdf ingyenes, Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig pdf ingyenes, Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig letöltések könyvet epub ingyenes, Vásári céduláktól az agrárszakkönyvekig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply