Városökológia


A magyarországi városökológia-kutatások eredményeit igen kevés, könyv formájában megjelent publikáció tartalmazza. 1985 és 2007 között mindössze két ilyen kötet látott napvilágot. Kovács Margit A nagyvárosok környezete és a Városökológia című, Mezősi Gábor szerkesztésében megjelent tanumánykötet kiadása között több mint két évtized telt el. Mindenekelőtt ezért örvendetes a békéscsabai kutató opusának megjelenése. A szerző a könyvet ,,a szakgeográfus és humánökológiai képzésben részt vevőknek, valamint a geográfia és a kör-nyezetvédelem minden szakágazatának" ajánlja. Tehát nem saját kutatásainak eredményeit kívánja összefoglalni, hanem kézikönyvet tervezett meg és bocsátott a tisztelt publikum rendelkezésére.

A kiadvány szerkezetéről a Beve-zetőben olvashatunk: ,,A könyv 19 fejezete logikailag 5 részre bontható. Az első részben a városökológiának mint tudományos diszciplínának a meghatározása található, történelmi kialakulásának folyamatán, a tájökológiából való differenciálódásán keresztül a tudományok rendszerében elfoglalt helyének definiálásával. Ezt követően a következő rész a városok környezeti alapproblémáit vázolja… A klasszikus, a városi hatások által módosult természeti elemeket elemző (domborzat, éghajlat, zöldfelületek, talaj, állatvilág), valamint a városban jelentkező hatások fejezeteit tömörítő részen kívül (zaj, vibrációk, hulladék) a könyv ötleteket ad az egységes (komplex) városi környezet-elemzéshez, körvonalazza a városok ökológiai megalapozottságú fejlesztését, valamint kitér még a kérdéskör humán-ökológiai szempontjaira, a városfejlesztés környezetvédelmi vonatkozásaira, a fenn-tartható városfejlesztés elméletére és egyes gyakorlati példáira is." Ugyancsak a bevezetőből értesülünk arról is, hogy a kötet két alfejezetének szerzője Hajnal Klára, de hogy a könyv többi részében előforduló átvett szövegek pontosan honnan származnak, azokra már nem történik az előzőhöz hasonló korrekt és egyértelmű utalás.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Városökológia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Városökológia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  174
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  330 gr
  ISBN:
  9789634828419
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2007
  Commodity code:
  2386617 / 1125780
  Series:


  TAGS:
  Online Városökológia ebook, könyvet Városökológia FB2, Download Városökológia PDF , Download Városökológia MOBI, Online Városökológia könyvet, ingyenes letöltések Városökológia IPhone, Online könyvet Városökológia PDF, ingyenes Városökológia DJVU, ingyenes letöltések Városökológia TXT, letöltések Városökológia RTF, Online Városökológia FB2 , e-könyvet Városökológia letöltések TXT, ingyenes Városökológia letöltések könyvet, e-könyvet Városökológia download MOBI, letöltések Városökológia IPad, olvas Városökológia MOBI, olvas Városökológia DOC, ingyenes Városökológia AWZ, Download e-könyvet Városökológia iPad , ingyenes Városökológia DJVU, Download Városökológia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Városökológia DVD, olvas Városökológia TXT, Book Városökológia letöltések DJVU, Városökológia letöltések könyvet ingyenes, Városökológia letöltések könyvet pdf ingyenes, Városökológia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Városökológia pdf ingyenes, Városökológia letöltések könyvet epub ingyenes, Városökológia ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply