Varázsvágta

Stanczik-Starecz Ervin - Varázsvágta

"Dél-Amerika erei még mindig nyitottak…" – mondja Eduardo Galeano uruguayi író.
Sajnos ez az állítás mind a mai napig igaz. Vérzik a szegénységtől, a kifosztottságtól.
Még mindig gyenge, beteg a hódítók falánkságától. Fél évezred után is…

Dél-Amerika fájdalmas, töredezett történelméből és jelenéből emelek ki három nagy fontosságú területet: az antik Perut, Araukániát és a Tűzföldet. Araukánia és a Tűzföld históriája, kultúrája alig-alig ismert a magyar olvasóközönség előtt. Az inkák hazájáról már nagyon sokan írtak, de az ősi Peru mind a mai napig rejteget megfejtetlen titkokat tudósoknak és laikusoknak egyaránt. Főként ezekről írok. A kettős amerikai kontinens déli felének lakói féltve őrzik ősi hagyományaikat. Gondolkodásmódjuk meglepetéssel hat ma is az európai emberre. Még a konkvisztádorok leszármazottainak sem sikerült az őslakók világfelfogását és a létezésről vallott elképzeléseit pontosan feltárni és tisztázni.
A bonyolult történelmi, nyelvi, vallási összefüggések indokolták többek közt, hogy könyvemet ne hagyományos útleíró formában jelenítsem meg. Időben, térben váltakozó, sok szempontú témamegközelítésre törekedtem.
Varázsvágta című regényem néhány egyedülálló vagy már fel nem kutatható esemény- és szokásleírást tartalmaz, melyek remélhetően a néprajzkutatók, antropológusok, nyelvészek, történészek számára is érdekes, hiánypótló adalékokkal szolgálnak.
Benedetto Croce filozófiai elvű műfajmegközelítési gesztusát szem előtt tartva, miszerint "… a műfaji határokat maga a mű bontja le", csupán alapirányt mutató tájolónak szántam a Varázsvágta műfaji besorolását (tudományos regény).
A mozaikszerű, több aspektusú tudományos leveleket, beemelt szemelvényeket egy tragikus végezetű magánéleti szálra, úgymond az utazás külső burkára fűztem fel, mely egyre jobban átlényegíti a Varázsvágta alapmondandóját. Nem Claude Lévi-Strauss-i módon, az olvasót teljesen kiszolgálva és orientálva, hanem az olvasó érdeklődését felkeltve, neki többféle utat mutatva próbál intellektuális és emocionális élményt nyújtani egyszerre. Szépirodalmi szöveg tudományos könyvekbe oltása alig használt írásötvözet. A tudósok a tudományukat féltik, az írók az írásművészetüket. Szerintem mindkét dolog botorság. A mű az, ami…

Stanczik-Starecz Ervin
A Könyv Magyarul!


Letöltések Varázsvágta ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Varázsvágta ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  206
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  376 gr
  ISBN:
  9789632636573
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2693162 / 1162931  TAGS:
  Online Varázsvágta ebook, könyvet Varázsvágta FB2, Download Varázsvágta PDF , Download Varázsvágta MOBI, Online Varázsvágta könyvet, ingyenes letöltések Varázsvágta IPhone, Online könyvet Varázsvágta PDF, ingyenes Varázsvágta DJVU, ingyenes letöltések Varázsvágta TXT, letöltések Varázsvágta RTF, Online Varázsvágta FB2 , e-könyvet Varázsvágta letöltések TXT, ingyenes Varázsvágta letöltések könyvet, e-könyvet Varázsvágta download MOBI, letöltések Varázsvágta IPad, olvas Varázsvágta MOBI, olvas Varázsvágta DOC, ingyenes Varázsvágta AWZ, Download e-könyvet Varázsvágta iPad , ingyenes Varázsvágta DJVU, Download Varázsvágta e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Varázsvágta DVD, olvas Varázsvágta TXT, Book Varázsvágta letöltések DJVU, Varázsvágta letöltések könyvet ingyenes, Varázsvágta letöltések könyvet pdf ingyenes, Varázsvágta pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Varázsvágta pdf ingyenes, Varázsvágta letöltések könyvet epub ingyenes, Varázsvágta ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply