Vanek úr Párizsban

Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban

"Sába Királynője az asztalnál ült, és borotválkozott. De szokott káromkodni és pipázni is, ami királynőknél igazán ritkaság.
Káromkodásra feltétlenül okot szolgáltatott a zsilettje. Ugyanis ez az egyetlen fegyver a világon, amely akkor veszélyes igazán, amikor elkopott az éle. Ilyenkor roncsolja, töri a bőrt, mindössze a szőr iránt nyilvánít némi kíméletet.
A fentiek után bizonyára minden olvasó előtt kétségtelen, hogy Sába Királynője férfi.
Hogyan lehet egy királynő férfi?
Mondjuk, ha úgy hívják, hogy Sába István, és a Sába név eszébe juttatja csúfolódó ismerőseinek a róla elnevezett királynőt.
Erről az ókori hölgyről még La Grenelle erődjében is hallottak.
Sábának nem kellett volna a csúfolódást tűrnie, mert mindenki tudta, hogy tavaly Marokkóban megverte a kantinost, akit előtte még soha senki nem tudott megverni, csak az Úristen, mert a fél szemére hályogossá tette.
Sába tehát alaposan rácáfolt a csúfnevére. Azonban kerülte a kötekedést, és egy gúnynév miatt nem mászott bajtársai képére. Valaha Sába István a kecskeméti színtársulattól érkezett egyenesen Brestbe, anélkül, hogy a Vízkereszt című előadást lemondta volna.
Színész volt.
Nagy csontú, mély hangú, jó kiállású fiatalember.
Valamikor nagy jövőt jósoltak neki a pályáján. És most itt ül az idegenlégió egyik helyőrségében, a legénységi hálóterem hosszú asztala mellett, ahol néhányán borotválkoznak.
Reggel bizottság érkezett Marokkóból Collidon kapitány vezetésével, hogy vizsgálatot tartson a tragikusan elhunyt Bradieux nevű közlegény ügyében. Ezért borotválkozott Sába. Ő is tanú, és még hárman."A Könyv Magyarul!


Letöltések Vanek úr Párizsban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vanek úr Párizsban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  206
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  146 gr
  ISBN:
  9786155476716
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2605720 / 1145729
  Series:


  TAGS:
  Online Vanek úr Párizsban ebook, könyvet Vanek úr Párizsban FB2, Download Vanek úr Párizsban PDF , Download Vanek úr Párizsban MOBI, Online Vanek úr Párizsban könyvet, ingyenes letöltések Vanek úr Párizsban IPhone, Online könyvet Vanek úr Párizsban PDF, ingyenes Vanek úr Párizsban DJVU, ingyenes letöltések Vanek úr Párizsban TXT, letöltések Vanek úr Párizsban RTF, Online Vanek úr Párizsban FB2 , e-könyvet Vanek úr Párizsban letöltések TXT, ingyenes Vanek úr Párizsban letöltések könyvet, e-könyvet Vanek úr Párizsban download MOBI, letöltések Vanek úr Párizsban IPad, olvas Vanek úr Párizsban MOBI, olvas Vanek úr Párizsban DOC, ingyenes Vanek úr Párizsban AWZ, Download e-könyvet Vanek úr Párizsban iPad , ingyenes Vanek úr Párizsban DJVU, Download Vanek úr Párizsban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vanek úr Párizsban DVD, olvas Vanek úr Párizsban TXT, Book Vanek úr Párizsban letöltések DJVU, Vanek úr Párizsban letöltések könyvet ingyenes, Vanek úr Párizsban letöltések könyvet pdf ingyenes, Vanek úr Párizsban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vanek úr Párizsban pdf ingyenes, Vanek úr Párizsban letöltések könyvet epub ingyenes, Vanek úr Párizsban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply