Vámbéry

Sárközy Miklós (Szerk.) - Vámbéry

A mai magyar közvélemény, tudományos és laikus egyaránt ismeri Vámbéry nevét. Ha van olyan magyar orientalista, aki képes volt a maga korában a tudományos mellett társadalmi hírnévre szert tenni, akkor az vitathatatlanul Vámbéry Ármin volt. Sokszor az a benyomása az embernek, hogy Vámbéry egyik legfontosabb képessége a saját maga iránti érdeklődés permanens fenntartása volt. A kétségtelenül hiperaktív személyiség állandóan képes volt a megújulásra és hajlott koráig intenzíven reagált a világ történéseire. Vámbéry Ármin kalandos és fordulatokban gazdag életének voltak kiemelkedő pillanatai, melyeket máig szinte mindenki kívülről fúj, aki kicsit is ismeri a keletkutató életrajzát. Az inkognitóban tett közép-ázsiai utazás és az un. ,ugor-török háború’ a talán két legfontosabb esemény, mely máig meghatározza az itthoni Vámbéry-recepciót. Más jelentősebb Vámbéryhez kapcsolódó tény azonban nem annyira ismert a laikus olvasónak a jeles orientalista kapcsán.
Jelen kötet azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezen a célon változtasson. Mostani válogatásunkkal szeretnénk egy árnyaltabb és gazdagabb Vámbéry-képet az olvasó elé tárni, amely meghaladja a véleményünk
szerint kissé elaggott Vámbéry-recepció képét. Akármit is gondolhatunk Vámbéry Árminról, kedveljük, nagyra tartjuk, esetleg kételkedve tekintünk életművére, mégis fontos tudnunk, hogy vele kapcsolatos nézeteink nem sokban különböznek a sztereotípiák hamis világától.A Könyv Magyarul!


Letöltések Vámbéry ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vámbéry ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  530
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  630 gr
  ISBN:
  9788097197988
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2679199 / 1155651
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Vámbéry ebook, könyvet Vámbéry FB2, Download Vámbéry PDF , Download Vámbéry MOBI, Online Vámbéry könyvet, ingyenes letöltések Vámbéry IPhone, Online könyvet Vámbéry PDF, ingyenes Vámbéry DJVU, ingyenes letöltések Vámbéry TXT, letöltések Vámbéry RTF, Online Vámbéry FB2 , e-könyvet Vámbéry letöltések TXT, ingyenes Vámbéry letöltések könyvet, e-könyvet Vámbéry download MOBI, letöltések Vámbéry IPad, olvas Vámbéry MOBI, olvas Vámbéry DOC, ingyenes Vámbéry AWZ, Download e-könyvet Vámbéry iPad , ingyenes Vámbéry DJVU, Download Vámbéry e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vámbéry DVD, olvas Vámbéry TXT, Book Vámbéry letöltések DJVU, Vámbéry letöltések könyvet ingyenes, Vámbéry letöltések könyvet pdf ingyenes, Vámbéry pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vámbéry pdf ingyenes, Vámbéry letöltések könyvet epub ingyenes, Vámbéry ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply