Vámbéry – A bokharai teaház

Nyikolaj Tyihonov - Vámbéry - A bokharai teaház

Nyikolaj Tyihonov a húszas évek második felében élménygyüjtö körútra indult a kaukázusi és a kaukázuson túli vidékre. Szenvedélyesen kutatta az ott élö népek múltját, szokásait, s ugyanakkor a költöt jellemzö érzékenységgel figyelt az emberi lélekben mélyen gyökerezö hagyományok és a harcban született új világ küzdelmeire. Bábeli tömörségü, egzotikus témájú és balladai hangvitelü novellák sora örökíti meg a szokatlan színhelyeket, a különös emberi sorsokat.
A kötetünkben szereplö egyik írása Vámbéry Árminnak, a magyar történettudomány egyik legvitatottabb, legeredetibb alakjának állít emléket. Vámbéry sorsa kivételesen izgalmas kalandregény: eszelös szélhámosok társaságában, mocskos dervisálcát öltve járta be Közép-Ázsiát, jutott el Bokharába. A kockázatot mindig vállalta, mit sem törödött az életét fenyegetö veszélyekkel. Nincs a magyar tudományosságban még egy ember, akinek az élete és tudományos müködése ennyire harmonikus lenne: az egyik is kaland, a másik is kaland.
A bokharai teaház a haramiának felcsapott földnélküli és mindvégig csak az oroszként emlegetett férfi különös találkozását beszéli el. A földnélküli a soha nem látott, ám képzeletében igézö szépséggel tündöklö lányt jött felkutatni Bokharába, ám a teaház mögötti szük sikátorban a kés fehér csíkja villan..A Könyv Magyarul!


Letöltések Vámbéry – A bokharai teaház ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vámbéry – A bokharai teaház ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  11.5 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  86
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632075943
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1982
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Vámbéry – A bokharai teaház ebook, könyvet Vámbéry – A bokharai teaház FB2, Download Vámbéry – A bokharai teaház PDF , Download Vámbéry – A bokharai teaház MOBI, Online Vámbéry – A bokharai teaház könyvet, ingyenes letöltések Vámbéry – A bokharai teaház IPhone, Online könyvet Vámbéry – A bokharai teaház PDF, ingyenes Vámbéry – A bokharai teaház DJVU, ingyenes letöltések Vámbéry – A bokharai teaház TXT, letöltések Vámbéry – A bokharai teaház RTF, Online Vámbéry – A bokharai teaház FB2 , e-könyvet Vámbéry – A bokharai teaház letöltések TXT, ingyenes Vámbéry – A bokharai teaház letöltések könyvet, e-könyvet Vámbéry – A bokharai teaház download MOBI, letöltések Vámbéry – A bokharai teaház IPad, olvas Vámbéry – A bokharai teaház MOBI, olvas Vámbéry – A bokharai teaház DOC, ingyenes Vámbéry – A bokharai teaház AWZ, Download e-könyvet Vámbéry – A bokharai teaház iPad , ingyenes Vámbéry – A bokharai teaház DJVU, Download Vámbéry – A bokharai teaház e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vámbéry – A bokharai teaház DVD, olvas Vámbéry – A bokharai teaház TXT, Book Vámbéry – A bokharai teaház letöltések DJVU, Vámbéry – A bokharai teaház letöltések könyvet ingyenes, Vámbéry – A bokharai teaház letöltések könyvet pdf ingyenes, Vámbéry – A bokharai teaház pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vámbéry – A bokharai teaház pdf ingyenes, Vámbéry – A bokharai teaház letöltések könyvet epub ingyenes, Vámbéry – A bokharai teaház ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply