Vallási kommunikáció és vallási diskurzus


Vallástudományi könyvtár 10.

A vallás Kelet-Közép-Európa társadalmaiban 10 esztendővel korábban vált a politikai viták kiemelt témájává, mint Amerikában a rettenetes
New York-i terrortámadást követően. Az 1989/91 közötti földindulás szerűen megindult gazdasági, politikai és kulturális átmenet miatt a társadalom elemi továbbtanulásra kényszerült. A demokrácia, az emberi jogok, Európa, a nemzet és nem utolsó sorban a vallás fogalmait újra kellett betűznie. E folyamat máig is tart. Új és új apropók révén nagy lendülettel és elszántsággal feszülnek egymásnak politikai érdekek és csoportok, nem ritkán baráti közösségek és rokoni kapcsolatok színteréig menően.

A vallástudomány számára a társadalmi nyilvánosság kortárs folyamatai és tartalmai azt a feladatot adják, hogy ebben szellemi és politikai közegben fogalmazza meg és helyezze a vallást, a vallási jellegzetességeket. Máté-Tóth András kötete erre a feladatra vállalkozik. A kortárs nemzetközi szakirodalomra támaszkodva tisztázza a vallási kommunikáció és a vallási diskurzus jellegzetességeit. Tárgyalja a vallástudomány klasszikusait: William James, Rudolf Otto, Martin Buber, Thomas Luckmann; a kommunikáció tudomány rendszeralkotó szerzői közül: Jürgen Habermas, Pierre Bourdieu, Niklas Luhmann és Horányi Özséb. A kötet második felében pedig a diskurzuselmélet alapján elemzi a vallás fogalomváltozatait, részletesen bemutatva Jacques Derrida, Ernesto Laclau és Chantal Mouffe elméletét.

A kötetet haszonnal forgathatják a kommunikáció és a vallás iránt érdeklődő szakemberek egyaránt.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  142
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  230 gr
  ISBN:
  9789632366746
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2467215 / 1107938
  Series:


  TAGS:
  Online Vallási kommunikáció és vallási diskurzus ebook, könyvet Vallási kommunikáció és vallási diskurzus FB2, Download Vallási kommunikáció és vallási diskurzus PDF , Download Vallási kommunikáció és vallási diskurzus MOBI, Online Vallási kommunikáció és vallási diskurzus könyvet, ingyenes letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus IPhone, Online könyvet Vallási kommunikáció és vallási diskurzus PDF, ingyenes Vallási kommunikáció és vallási diskurzus DJVU, ingyenes letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus TXT, letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus RTF, Online Vallási kommunikáció és vallási diskurzus FB2 , e-könyvet Vallási kommunikáció és vallási diskurzus letöltések TXT, ingyenes Vallási kommunikáció és vallási diskurzus letöltések könyvet, e-könyvet Vallási kommunikáció és vallási diskurzus download MOBI, letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus IPad, olvas Vallási kommunikáció és vallási diskurzus MOBI, olvas Vallási kommunikáció és vallási diskurzus DOC, ingyenes Vallási kommunikáció és vallási diskurzus AWZ, Download e-könyvet Vallási kommunikáció és vallási diskurzus iPad , ingyenes Vallási kommunikáció és vallási diskurzus DJVU, Download Vallási kommunikáció és vallási diskurzus e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vallási kommunikáció és vallási diskurzus DVD, olvas Vallási kommunikáció és vallási diskurzus TXT, Book Vallási kommunikáció és vallási diskurzus letöltések DJVU, Vallási kommunikáció és vallási diskurzus letöltések könyvet ingyenes, Vallási kommunikáció és vallási diskurzus letöltések könyvet pdf ingyenes, Vallási kommunikáció és vallási diskurzus pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vallási kommunikáció és vallási diskurzus pdf ingyenes, Vallási kommunikáció és vallási diskurzus letöltések könyvet epub ingyenes, Vallási kommunikáció és vallási diskurzus ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply