Vágtáznak az idő lovai

Kondor Ilona - Vágtáznak az idő lovai

Kondor Ilonát kevesen ismerik. Nem tartozik a számontartott költők közé, pedig már nem kezdő. Versei 1979 óta jelennek meg, elsősorban a veszprémi Napló és a Somogy hasábjain. Biztatója, mentora Fodor András volt, ő segítette kötetei megjelenését is. Eddig négy könyvecskéje látott napvilágot, és több lírai antológiában szerepelt. A kötetek valahogy nem értek le Budapestig, általában helyi, illetve magánkiadások voltak a város, a megye támogatásával. Kondor Ilona úgy érzi, itt az ideje a megmérettetésnek, a fővárosban szeretne megjelenni, "bemutatkozni". Így került az Argumentum Kiadóhoz, még Fodor András biztatásával. A kézirat végleges összeállítása azonban már nélküle készült, egy búcsúversben állít neki emléket a költő. Sok száz versből készült ez a válogatás: 96 költemény mutatja be Kondor Ilona költői arcát. "Költőnő az igazi lírikus fajtából" – írta róla Fodor András. A "diagnózis" pontos. A rövid, frappáns dalokban mutatkozik meg legjobban költőisége. Ez a műfaja, ebben a legjobb. Nem izgatják világmegváltó eszmék. Arról ír, amit ő érez, ami őt éppen foglalkoztatja: magány, társtalanság, szerettei elvesztése, szerelem, az idő múlása stb. Legközelebbi "társa" a természet, lírai kelléktárát többnyire onnan meríti, s érdeme, hogy nem szokványos, nem közhelyes módon. Egyszerűség és mégis eredeti képalkotás jellemzi verseit. Másik "partnere" a zene. Meg a maga alkotta dal. A verselés számára létszükséglet, kapaszkodó, cél és program. Nem lehet véletlen, hogy sok versét zenésítették már meg. A szívében lévő "rengeteg dalt" kell kiénekelnie. Nekünk pedig olvasni, hallgatni e dalokat – s mindenképpen megismerni azokat.A Könyv Magyarul!


Letöltések Vágtáznak az idő lovai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vágtáznak az idő lovai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.5 x 18.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  140
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9634460690
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1998
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Vágtáznak az idő lovai ebook, könyvet Vágtáznak az idő lovai FB2, Download Vágtáznak az idő lovai PDF , Download Vágtáznak az idő lovai MOBI, Online Vágtáznak az idő lovai könyvet, ingyenes letöltések Vágtáznak az idő lovai IPhone, Online könyvet Vágtáznak az idő lovai PDF, ingyenes Vágtáznak az idő lovai DJVU, ingyenes letöltések Vágtáznak az idő lovai TXT, letöltések Vágtáznak az idő lovai RTF, Online Vágtáznak az idő lovai FB2 , e-könyvet Vágtáznak az idő lovai letöltések TXT, ingyenes Vágtáznak az idő lovai letöltések könyvet, e-könyvet Vágtáznak az idő lovai download MOBI, letöltések Vágtáznak az idő lovai IPad, olvas Vágtáznak az idő lovai MOBI, olvas Vágtáznak az idő lovai DOC, ingyenes Vágtáznak az idő lovai AWZ, Download e-könyvet Vágtáznak az idő lovai iPad , ingyenes Vágtáznak az idő lovai DJVU, Download Vágtáznak az idő lovai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vágtáznak az idő lovai DVD, olvas Vágtáznak az idő lovai TXT, Book Vágtáznak az idő lovai letöltések DJVU, Vágtáznak az idő lovai letöltések könyvet ingyenes, Vágtáznak az idő lovai letöltések könyvet pdf ingyenes, Vágtáznak az idő lovai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vágtáznak az idő lovai pdf ingyenes, Vágtáznak az idő lovai letöltések könyvet epub ingyenes, Vágtáznak az idő lovai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply