Vadászok


A harmincas éveibe lépő Fekete István a Nimród című folyóiratban jelentkezett első írásaival; irodalmi érdeklődése, a családi hagyományok és a foglalkozása egyaránt magától értetődővé tették a választást. Eleinte hozzászólásokat és rövid megfigyeléseket küldött a vadászújságnak, ám a főszerkesztő, Kittenberger Kálmán ezek alapján is ígéretes munkatársat látott benne, és fővárosi beszélgetésre hívta a fiatal ajkai gazdatisztet. Emlékezetes találkozásuk szárnyakat adott Fekete Istvánnak: közleményei 1934-től rendszeresen és egyre nagyobb számban láttak napvilágot. Munkaköréből következően akár naponta használhatta puskáit, és a vadászélményeiről igyekezett folyamatosan beszámolni. Nemcsak a sikereit, de a kudarcokat is szívesen részletezte a tanulságok kedvéért. A kísérletezést lehetővé tevő gyakori megjelenés következtében hamar rátalált a saját hangjára, melynek a szakszerűség mellett senkivel össze nem téveszthető jellemzője a látvány- és hangulatfestés. A természetjáró rácsodálkozásai miatt gyakorta mellékes a zsákmányszerzés, ami a Nimródban közölteket a laikus – tehát nem vadász – olvasók számára is figyelemre méltóvá teszik. Bársony István nyomait követve indult el, de hamar túllépett a neves elődön, és önálló stílust teremtve járt az öreg utakon.

Az Öreg utakon (1941) Fekete István korai vadászírásainak első válogatása. E korszakos kötet kiegészítéseként állítottuk össze életműsorozatunk újabb darabját. A kalendáriumi elvet követő mintának megfelelően az elbeszélések egy része a hónapok váltakozását idézi, a többi az írói szemléletmód folyamatos átalakulásának és a változatos témaválasztásnak megannyi szemléletes példája. Könyvünket ezúttal is az első megjelenések alapján rendeztük sajtó alá. Természetesen így valamennyi Fekete István-írást sértetlen szöveggel közöljük, köztük olyanokat, amelyek a politikai utalások miatt eddig csonkítva láttak napvilágot.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Vadászok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Vadászok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  208
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  372 gr
  ISBN:
  9789632670379
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2201044 / 1055401
  Series:


  TAGS:
  Online Vadászok ebook, könyvet Vadászok FB2, Download Vadászok PDF , Download Vadászok MOBI, Online Vadászok könyvet, ingyenes letöltések Vadászok IPhone, Online könyvet Vadászok PDF, ingyenes Vadászok DJVU, ingyenes letöltések Vadászok TXT, letöltések Vadászok RTF, Online Vadászok FB2 , e-könyvet Vadászok letöltések TXT, ingyenes Vadászok letöltések könyvet, e-könyvet Vadászok download MOBI, letöltések Vadászok IPad, olvas Vadászok MOBI, olvas Vadászok DOC, ingyenes Vadászok AWZ, Download e-könyvet Vadászok iPad , ingyenes Vadászok DJVU, Download Vadászok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Vadászok DVD, olvas Vadászok TXT, Book Vadászok letöltések DJVU, Vadászok letöltések könyvet ingyenes, Vadászok letöltések könyvet pdf ingyenes, Vadászok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Vadászok pdf ingyenes, Vadászok letöltések könyvet epub ingyenes, Vadászok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply