Üzenet Thermopüléből

Illés László - Üzenet Thermopüléből

Markáns hangvétel, következetes, folytonosan vállalt szellemiség, élénk vitakészség s ezzel együtt más vélemények tisztelete jellemzi Illés László tanulmánykötetét. Azt is mondhatnánk, hogy manapság ritka szemlélet hatja át írásait. De talán épp ezért rendkívül érdekes és fontos ez a könyv.
A frankfurti iskola második nemzedékének egyik képviselőjével, a felvilágosodás örökségét makacsul őrző Jürgen Habermasszal hiszi és vallja a szerző, hogy a modernség nagy projektje: azaz az ésszerű társadalmi létviszonyok megteremtése a mai napig csak részlegesen valósult meg. A beteljesítés érthetően még várat magára. Ennek a programnak a nyelvezete pedig csakis az értelmes emberi beszéd lehet. A szocialista államrendszerek elmúltával nem tűnhet el társadalmi közgondolkodásunkból és gyakorlatunkban a szociális gondolat. Mivel a literatúra az egyén és a nagyobb közösségek léthelyzetét jeleníti meg, ezért a szociális érzékenysége eredendő. Az irodalom a huszadik század során az egzisztenciájában súlyosan fenyegetett ember sorskérdéseire felel. Ilyen értelemben tekinti Illés László a dogmáktól mentes baloldaliságot az emberi tudatvilág természetes és legitim részének, amely kiiktathatatlan társadalom- és kultúrtörténetünkből. Ezért sem hisz a szerző a semlegesített és csupán a szövegre redukált műelemzések divatos kultuszában. A dekonstrukciós eljárások értelmét igazában az elrejtett lényeg megértésében látja, s elhárítja azokat a formalizált irodalomértési kísérleteket, amelyek kétségbe vonják az irodalmi mű történeti beágyazottságát és humanista küldetését. A rohamosan tért hódító ún. posztmodern ideológiákban és a világot átfogó, a pénz hatalmát minden más értékkel szemben érvényesítő globalizációban egyaránt a manipulált, a társadalmilag izolált ember történeti és létismereti öntudatának elhomályosítását véli felfedezni. Szerinte mindez az elmagányosított, védekezésre képtelen ember aktivitásának megbénítását eredményezi.
Illés László gondolatmenete figyelmeztetés, figyelemfelhívás. S ha éppen nem is a perzsák támadása fenyeget bennünket, s ha szerzőnk nem is képzeli magát Leónidásznak, az üzenet thermopülei.A Könyv Magyarul!


Letöltések Üzenet Thermopüléből ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Üzenet Thermopüléből ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  278
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9634461247
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1999
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Üzenet Thermopüléből ebook, könyvet Üzenet Thermopüléből FB2, Download Üzenet Thermopüléből PDF , Download Üzenet Thermopüléből MOBI, Online Üzenet Thermopüléből könyvet, ingyenes letöltések Üzenet Thermopüléből IPhone, Online könyvet Üzenet Thermopüléből PDF, ingyenes Üzenet Thermopüléből DJVU, ingyenes letöltések Üzenet Thermopüléből TXT, letöltések Üzenet Thermopüléből RTF, Online Üzenet Thermopüléből FB2 , e-könyvet Üzenet Thermopüléből letöltések TXT, ingyenes Üzenet Thermopüléből letöltések könyvet, e-könyvet Üzenet Thermopüléből download MOBI, letöltések Üzenet Thermopüléből IPad, olvas Üzenet Thermopüléből MOBI, olvas Üzenet Thermopüléből DOC, ingyenes Üzenet Thermopüléből AWZ, Download e-könyvet Üzenet Thermopüléből iPad , ingyenes Üzenet Thermopüléből DJVU, Download Üzenet Thermopüléből e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Üzenet Thermopüléből DVD, olvas Üzenet Thermopüléből TXT, Book Üzenet Thermopüléből letöltések DJVU, Üzenet Thermopüléből letöltések könyvet ingyenes, Üzenet Thermopüléből letöltések könyvet pdf ingyenes, Üzenet Thermopüléből pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Üzenet Thermopüléből pdf ingyenes, Üzenet Thermopüléből letöltések könyvet epub ingyenes, Üzenet Thermopüléből ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply