Utazás Parkinzóniába

Fehér György - Brenyó József (Szerk.) - Tóth Gábor Ákos (Szerk.) - Utazás Parkinzóniába

Gyurival levélben tartjuk a kapcsolatot

. Mint régen, amikor az emberek, még akartak valamit egymástól. Levelezünk, mert Gyuri messze él innen. Parkinzóniában.
Parkinzónia olyan hely, ahonnan nem hallatszik ki a szó, legalább is Gyuriét nem érteni. Ezért marad az írás, félreértések elkerülése végett.
Parkinzónia érdekes, különleges, földi halandóra veszélyes világ, teli rejtélyekkel, megoldandó feladványokkal. Napi feladatokkal.
Túlélőjáték.

Beteg vagyok!
Visszavonhatatlanul, kétségtelenül. A tudomány szerint gyógyíthatatlan, de nem halálos beteg. A Parkinson-kórt negyvenéves koromban diagnosztizálták A helyzet eleinte évről-évre, később hónapról-hónapra, majd napról-napra rosszabbodott. Manapság pedig már percről-percre csúszom lejjebb, egyre lejjebb.

Bár a Parkinson-kór nem gyógyítható, de a tünetei gyógyszeres kezeléssel hosszú ideig elég jól kordában tarthatóak. Egyszer azonban eljön az az idő, amikor már nem hatnak a szájon át bevehető gyógyszerek.
Akkor lehet szó a duodopa-kezelésről, s ha már ez sem segít, jöhet a neuro-pacemaker és vele az az agyműtét.

A beteg mindkét módszerrel éveket nyerhet és addig csaknem teljes értékű életet élhet.
A sokáig szedett gyógyszerek azonban nem csak használnak, de árthatnak is!
Megjelen(het)nek azok a mellékhatások, melyek a pszichiátria zárt osztályára is vezethetnek.
Onnan pedig nagyon nehéz a visszaút! Nekem is csak feleségem emberfeletti munkájával és
áldozatkész segítségével sikerült!

Budapest, 2015.

Fehér György
okleveles villamosmérnök
rokkant-nyugdíjas újságíró

Ez egy rendhagyó napló, nem az ismert, hagyományos napló formájában megírt eseménytörténet. A betegség felismerésétől, az akkori és azóta megélt sorsdöntő történések kronologikus sora, frappáns, sokat mondó és sűrűn telehintett stáció-alcímekkel. Itt nem a stáció keresztúti jelentéséről (bár a kereszt hordozása átvitt értelemben megállja a helyét), hanem az emlékek állomásairól van szó.
A könyv az utolsó bejegyzésig életrajzszerűen vezet végig egy élettörténeten keresztül a közben be-bevillanó régi emlékeket felidézve a gyermekkortól a felnőtté válásig, aztán őszintén, önsajnálat nélkül, sőt, ebben a lehetetlen helyzetben nem szokványos öniróniával beszél sajnálatos betegségének kezdetéről, és annak mostani, visszafordíthatatlan tényéről.
Ez az írás Fehér György életének emlékképeivel betekintést enged betegségének hétköznapjaiba, a kór leküzdésének, elviselésének heroikus küzdelmeibe.
Tisztelet, tisztelet, nagyon-nagyon sok tisztelet Fehér Györgynek és családjának!
A Kiadó
A Könyv Magyarul!


Letöltések Utazás Parkinzóniába ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Utazás Parkinzóniába ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  200
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  280 gr
  ISBN:
  9786155068225
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2620251 / 1147927  TAGS:
  Online Utazás Parkinzóniába ebook, könyvet Utazás Parkinzóniába FB2, Download Utazás Parkinzóniába PDF , Download Utazás Parkinzóniába MOBI, Online Utazás Parkinzóniába könyvet, ingyenes letöltések Utazás Parkinzóniába IPhone, Online könyvet Utazás Parkinzóniába PDF, ingyenes Utazás Parkinzóniába DJVU, ingyenes letöltések Utazás Parkinzóniába TXT, letöltések Utazás Parkinzóniába RTF, Online Utazás Parkinzóniába FB2 , e-könyvet Utazás Parkinzóniába letöltések TXT, ingyenes Utazás Parkinzóniába letöltések könyvet, e-könyvet Utazás Parkinzóniába download MOBI, letöltések Utazás Parkinzóniába IPad, olvas Utazás Parkinzóniába MOBI, olvas Utazás Parkinzóniába DOC, ingyenes Utazás Parkinzóniába AWZ, Download e-könyvet Utazás Parkinzóniába iPad , ingyenes Utazás Parkinzóniába DJVU, Download Utazás Parkinzóniába e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Utazás Parkinzóniába DVD, olvas Utazás Parkinzóniába TXT, Book Utazás Parkinzóniába letöltések DJVU, Utazás Parkinzóniába letöltések könyvet ingyenes, Utazás Parkinzóniába letöltések könyvet pdf ingyenes, Utazás Parkinzóniába pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Utazás Parkinzóniába pdf ingyenes, Utazás Parkinzóniába letöltések könyvet epub ingyenes, Utazás Parkinzóniába ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply