Utazás a fikció birodalmába

Mario Vargas Llosa - Utazás a fikció birodalmába

Képzeljük el magunkat a messzi régmúltban, biztat bennünket könyve elején Vargas Llosa , amikor az ember számára még nem létezett idő, s amikor lényét szinte teljesen betöltötte a körülötte lévő világtól való rettegés. És képzeljük el, hogy egyszer csak valaki mesélni kezd nekünk szinte mindegy is, hogy miről: a lényeg, hogy közben egy kis időre elmenekülhessünk a való világtól.

Vargas Llosa saját magát is az ilyen mesélők vagy ahogy egyik regényében nevezte őket, a beszélők utódjának tekinti. A valóságból való menekülés mindig is az irodalom, a fikció egyik legfőbb témája, célja és érzelmi tartalma volt de a XX. században élt egy író, az uruguayi Juan Carlos Onetti, írja, akinek életművéről túlzás nélkül állíthatjuk: teljes egészében arra hivatott, hogy megmutassa, mi, emberek milyen elmés, szövevényes módon teremtettünk a való élet mellé egy valótlan, de meggyőző szavakból és képekből álló, párhuzamos életet, hogy aztán ott menedéket találjunk.

A latin-amerikai újpróza nagyjai szinte kivétel nélkül előfutáruknak tekintik Onettit, aki az 1930-as évek közepétől alakította ki bámulatos formaművészetét, s hozta létre a képzelet teremtette Santa Maríát, ahol kudarcra ítélt hősei élnek stricik, prostituáltak, bolondok, csalók, a valóság meg a fantázia közti ködös határon ide-oda járkáló alakok között. Vargas Llosa is mindig csodálója volt ennek a világnak, mindig próbálta megérteni a rejtélyeit és Onetti írói fortélyait. S aztán módszeresen újra végigolvasta és átgondolta egész életművét ennek lett eredménye ez a tanulmány, mely Onetti életét is elmeséli, hiszen Vargas Llosa akkor is regényíró marad, amikor egy másik nagy regényíró műveit elemzi.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Utazás a fikció birodalmába ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Utazás a fikció birodalmába ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  250
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  320 gr
  ISBN:
  9789630789172
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2209345 / 1065459
  Fordító:


  TAGS:
  Online Utazás a fikció birodalmába ebook, könyvet Utazás a fikció birodalmába FB2, Download Utazás a fikció birodalmába PDF , Download Utazás a fikció birodalmába MOBI, Online Utazás a fikció birodalmába könyvet, ingyenes letöltések Utazás a fikció birodalmába IPhone, Online könyvet Utazás a fikció birodalmába PDF, ingyenes Utazás a fikció birodalmába DJVU, ingyenes letöltések Utazás a fikció birodalmába TXT, letöltések Utazás a fikció birodalmába RTF, Online Utazás a fikció birodalmába FB2 , e-könyvet Utazás a fikció birodalmába letöltések TXT, ingyenes Utazás a fikció birodalmába letöltések könyvet, e-könyvet Utazás a fikció birodalmába download MOBI, letöltések Utazás a fikció birodalmába IPad, olvas Utazás a fikció birodalmába MOBI, olvas Utazás a fikció birodalmába DOC, ingyenes Utazás a fikció birodalmába AWZ, Download e-könyvet Utazás a fikció birodalmába iPad , ingyenes Utazás a fikció birodalmába DJVU, Download Utazás a fikció birodalmába e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Utazás a fikció birodalmába DVD, olvas Utazás a fikció birodalmába TXT, Book Utazás a fikció birodalmába letöltések DJVU, Utazás a fikció birodalmába letöltések könyvet ingyenes, Utazás a fikció birodalmába letöltések könyvet pdf ingyenes, Utazás a fikció birodalmába pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Utazás a fikció birodalmába pdf ingyenes, Utazás a fikció birodalmába letöltések könyvet epub ingyenes, Utazás a fikció birodalmába ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply