Utazás a Balaton körül


"Magyarország térképét nem tudom elképzelni a Duna és a Tisza határozott vonalai nélkül. De ugyanígy hozzátartozik a képhez – és hozzátartozik Magyarországhoz gyönyörűséges tavunk, a Balaton.
Eötvös Károly óta sok minden megváltozott. Utak, épületek, kikötők, nyáridőben emberek sokasága. De amíg világ a világ, csodálni fogják a Balaton környéki hegyeket: állni fog a Badacsony, Szigliget, a Szentgyörgy-hegy, a Fülöp-hegy, a Csobánc és a többi varázslatos domb, és fel fog kelni a Nap, aminek arannyá váló korongját áhítattal nézik az itt lakók és az ide látogatók, és az ezüsthíd is ugyanúgy köti össze telihold idején a Balaton északi partját a déli oldallal.
Csendes nosztalgiával gondolok azokra az időkre, amikor emberek nem rohantak el egymás mellett, és természetes volt, hogy beszélgettek múltról, jelenről és az eljövendőről. Huszadik éve élek a Balatonnak szinte jelképévé vált szent helyén, a Tihanyi Apátságban. Látom a napnyugtát és a napfölkeltét, figyelem, hogyan rügyeznek az ablakom alatt a vadkörtefák, és télen madárcsapatok találnak rajtuk pihenést és táplálékot.
Öreg halászok mesélték – ma még néhányan élnek a régiek közül -, milyen fontos volt számukra, amikor a vízen a ködben hajózva az apátság kettős tornya egyszerre csak felsejlett előttük. Akkor tudták, merre van a helyes irány.
Jó szívvel ajánlom ezt a színes útikönyvet, vagy azt is mondhatnám: történelmi mesés könyvet mindenkinek, akinek szívügye, hogy ne váljunk gyökértelenekké. Ez a mi otthonunk, ez a mi múltunk, itt kell élnünk, itt kell bátran hazát építenünk. A várromok, a templomromok, amelyekkel lépten-nyomon találkozunk a Balaton körül, erről beszélnek nekem. S arról, hogy igenis lehet és kell mindig újrakezdeni. Lehet és kell kultúrát őrizni és teremteni. Legyünk hűségesek ehhez a csodához, ami az idegen számára érdekes lehet, de nekünk, akik itt élünk, sokkal több: ez az otthonunk, ez a mi hazánk."A Könyv Magyarul!


Letöltések Utazás a Balaton körül ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Utazás a Balaton körül ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  318
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  882 gr
  ISBN:
  9786155269684
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2650519 / 1152242
  Series:


  TAGS:
  Online Utazás a Balaton körül ebook, könyvet Utazás a Balaton körül FB2, Download Utazás a Balaton körül PDF , Download Utazás a Balaton körül MOBI, Online Utazás a Balaton körül könyvet, ingyenes letöltések Utazás a Balaton körül IPhone, Online könyvet Utazás a Balaton körül PDF, ingyenes Utazás a Balaton körül DJVU, ingyenes letöltések Utazás a Balaton körül TXT, letöltések Utazás a Balaton körül RTF, Online Utazás a Balaton körül FB2 , e-könyvet Utazás a Balaton körül letöltések TXT, ingyenes Utazás a Balaton körül letöltések könyvet, e-könyvet Utazás a Balaton körül download MOBI, letöltések Utazás a Balaton körül IPad, olvas Utazás a Balaton körül MOBI, olvas Utazás a Balaton körül DOC, ingyenes Utazás a Balaton körül AWZ, Download e-könyvet Utazás a Balaton körül iPad , ingyenes Utazás a Balaton körül DJVU, Download Utazás a Balaton körül e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Utazás a Balaton körül DVD, olvas Utazás a Balaton körül TXT, Book Utazás a Balaton körül letöltések DJVU, Utazás a Balaton körül letöltések könyvet ingyenes, Utazás a Balaton körül letöltések könyvet pdf ingyenes, Utazás a Balaton körül pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Utazás a Balaton körül pdf ingyenes, Utazás a Balaton körül letöltések könyvet epub ingyenes, Utazás a Balaton körül ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply