Uramisten, mit tettünk!

Piers Paul Read - Uramisten, mit tettünk!

A könyv századunk atomkatasztrófája, a csernobili atomerőmű négyes blokkjában 1986. április 26-án hajnalban történt robbanás eseményeit idézi fel. Ez is dokumentumregény, de kevéssé él benne a szerző a regénytechnika szokásos eszközeivel, híján van a párbeszédnek, nincsenek a szokásos értelemben vett főszereplői, viszont szerepel benne mindenki, akinek bármilyen köze volt az eseményekhez; a reaktorban szolgálatot teljesítőktől az országos politika és a minisztérium irányítóin át a közeli település, Pripjaty város elöljáróiig. Nagy-Britannia, Németország és a volt Szovjetunió archívumaiban fellelhető dokumentumok tanulmányozása, a szerző 1991 őszén Belorussziában, Oroszországban és Ukrajnában tett utazásainak tapasztalatai, személyes beszélgetései alapján, valamint a témáról született korábbi publikációk felhasználásával elbeszélő módon rekonstruálja a történteket. Az előzmények számbavételéhez a második világháborúig, a szovjet atomkutatások kezdetéig tekint vissza, majd az atomenergia békés felhasználására tett erőfeszítésekről, az atomerőművek tervezéséről szól, végül a csernobili erőmű építésének munkálatait részletezi. Krónikaszerűen, mozzanatról mozzanatra próbálja felidézni a tragédia előzményeit, az elkövetett hibákat, majd megrázóan ábrázolja a robbanást követő fejetlenséget, a katasztrófaelhárítás szervezetlenségét, a felkészültség hiányát, a titkolózást és az eset jelentőségének hamis beállítását, amely tovább növelte az erőműben történt robbanás szörnyű hatásait. Ezeket is leírja a könyvében, csakúgy, mint az eset politikai, környezetvédelmi, a felelősség megállapításának bírósági következményeit.
A rendkívül érdekfeszítően megírt, nagyhatású dokumentumregény sokak érdeklődésére számíthat. (Legeza Ilona könyvismertetője)A Könyv Magyarul!


Letöltések Uramisten, mit tettünk! ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Uramisten, mit tettünk! ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  389
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9635484305
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1997
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Uramisten, mit tettünk! ebook, könyvet Uramisten, mit tettünk! FB2, Download Uramisten, mit tettünk! PDF , Download Uramisten, mit tettünk! MOBI, Online Uramisten, mit tettünk! könyvet, ingyenes letöltések Uramisten, mit tettünk! IPhone, Online könyvet Uramisten, mit tettünk! PDF, ingyenes Uramisten, mit tettünk! DJVU, ingyenes letöltések Uramisten, mit tettünk! TXT, letöltések Uramisten, mit tettünk! RTF, Online Uramisten, mit tettünk! FB2 , e-könyvet Uramisten, mit tettünk! letöltések TXT, ingyenes Uramisten, mit tettünk! letöltések könyvet, e-könyvet Uramisten, mit tettünk! download MOBI, letöltések Uramisten, mit tettünk! IPad, olvas Uramisten, mit tettünk! MOBI, olvas Uramisten, mit tettünk! DOC, ingyenes Uramisten, mit tettünk! AWZ, Download e-könyvet Uramisten, mit tettünk! iPad , ingyenes Uramisten, mit tettünk! DJVU, Download Uramisten, mit tettünk! e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Uramisten, mit tettünk! DVD, olvas Uramisten, mit tettünk! TXT, Book Uramisten, mit tettünk! letöltések DJVU, Uramisten, mit tettünk! letöltések könyvet ingyenes, Uramisten, mit tettünk! letöltések könyvet pdf ingyenes, Uramisten, mit tettünk! pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Uramisten, mit tettünk! pdf ingyenes, Uramisten, mit tettünk! letöltések könyvet epub ingyenes, Uramisten, mit tettünk! ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply