Újszövetség

 - Újszövetség

A Szent István Társulat már 1971-ben elkészítette az 1974-re megjelent új fordítású teljes Bibliát. Az első kiadás megjelenése után nem sokkal felvetődött a szövegrevízió kérdése. Az átdolgozást a teológiai és nyelvi pontosság szem előtt tartásával Gál Ferenc, Rózsa Huba és Vanyó László professzorok végezték el. Ez az átdolgozás nem terjedt ki a bevezetőkre és a lábjegyzetekre. A revideált szöveg 1996-97-ben látott napvilágot három kötetben. Célja volt a Kiadónak, hogy nagy példányszámban, olcsón álljon a Szentírás az olvasók rendelkezésére.
A háromkötetes Szentírás újszövetségi része időközben elfogyott. Ezért a Szent István Társulat az alapszöveg további korrigálásával, a bevezetők és a jegyzetanyag átdolgozásával új kiadást készített elő. Kocsis Imre, Rózsa Huba és az időközben elhunyt Vanyó László professzor urak munkájának eredményeképp született meg a jelen kiadás szövege. A lábjegyzetek és a függelékanyag nemcsak korszerűbb, de rövidebb és áttekinthetőbb is lett. A név- és tárgymutató azonban a legátfogóbb, amely az Újszövetségi Szentírás magyar kiadásához az utóbbi időben megjelent.
A mindennapi használat praktikus és tetszetős segédeszközeként vehetjük tehát kezünkbe az Újszövetségnek ezt a kiadását. Elismerés illeti a Kiadót, főként Rózsa Huba professzort, a Szent István Társulat alelnökét és Szentírásbizottságának elnökét, aki az új kiadást gondozta és sajtó alá rendezte. Őszintén reméljük, hogy az Újszövetségi Szentírásnak ez a kiadása különösen is kedvelt olvasmánya lesz az ifjúságnak és mindazoknak, akik az oktatásban teljesítenek szolgálatot.
Segítse elő ez a könyv is, hogy Isten szava mindinkább eljusson az emberek szívéhez.
Budapest, 2003. Szent István király ünnepén.

Erdő Péter esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása, a Szent István Társulat fővédője
A Könyv Magyarul!


Letöltések Újszövetség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Újszövetség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  684
  Cover:
  VINYL-BOUND
  Weight:
  280 gr
  ISBN:
  9789633618233
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2027048 / 1069819
  Translator:


  TAGS:
  Online Újszövetség ebook, könyvet Újszövetség FB2, Download Újszövetség PDF , Download Újszövetség MOBI, Online Újszövetség könyvet, ingyenes letöltések Újszövetség IPhone, Online könyvet Újszövetség PDF, ingyenes Újszövetség DJVU, ingyenes letöltések Újszövetség TXT, letöltések Újszövetség RTF, Online Újszövetség FB2 , e-könyvet Újszövetség letöltések TXT, ingyenes Újszövetség letöltések könyvet, e-könyvet Újszövetség download MOBI, letöltések Újszövetség IPad, olvas Újszövetség MOBI, olvas Újszövetség DOC, ingyenes Újszövetség AWZ, Download e-könyvet Újszövetség iPad , ingyenes Újszövetség DJVU, Download Újszövetség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Újszövetség DVD, olvas Újszövetség TXT, Book Újszövetség letöltések DJVU, Újszövetség letöltések könyvet ingyenes, Újszövetség letöltések könyvet pdf ingyenes, Újszövetség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Újszövetség pdf ingyenes, Újszövetség letöltések könyvet epub ingyenes, Újszövetség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply