Tündér Ilona és Argyilus

 - Tündér Ilona és Argyilus

Ipolyi Arnold gyűjtötte mesét átdolgozta: Varga Norbert és Varga Lia
Tündér Ilona és Argyilus királyfi története a magyar paraszti mesevilág legjelentősebb műfaját jelentő tündérmesék közé tartozik. A történelmi Hont vármegye területén jegyezte fel, 1846 és 1858 között Ipolyi Arnold valamelyik gyűjtőtársa. Az ipolykeszi születésű Ipolyi Arnold a magyar mitológia rekonstrukciójának reményében, korának egyik legjelentősebb folklórgyűjteményét hozta létre ebben az időszakban. Barátai, tanítványai, paptársai bevonásával működtetett gyűjtőhálózata több mai szlovákiai magyar tájegység mese- és mondaanyagát örökítette meg számunkra. E mese első ízben 1914-ben a Magyar Népköltészeti Gyüjtemény 13. kötetében került közlésre. Ugyancsak megtalálható a Kósa László által szerkesztett Rozmaringkoszorú (1979) című népköltészeti gyűjteményben, valamint az Ipolyi Arnold kéziratos mese-, hiedelem- és szokásgyűjtését teljes terjedelmében bemutató Tengeri kisasszony című kötetben. E folklórgyűjtemény Benedek Katalin szerkesztésében a Magyar Népköltészet Tára sorozatban, 2006-ban látott napvilágot.A Könyv Magyarul!


Letöltések Tündér Ilona és Argyilus ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Tündér Ilona és Argyilus ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  46
  Cover:
  THREAD STITCHED
  Weight:
  170 gr
  ISBN:
  9788089001750
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2697886 / 1165029
  Revised by:


  TAGS:
  Online Tündér Ilona és Argyilus ebook, könyvet Tündér Ilona és Argyilus FB2, Download Tündér Ilona és Argyilus PDF , Download Tündér Ilona és Argyilus MOBI, Online Tündér Ilona és Argyilus könyvet, ingyenes letöltések Tündér Ilona és Argyilus IPhone, Online könyvet Tündér Ilona és Argyilus PDF, ingyenes Tündér Ilona és Argyilus DJVU, ingyenes letöltések Tündér Ilona és Argyilus TXT, letöltések Tündér Ilona és Argyilus RTF, Online Tündér Ilona és Argyilus FB2 , e-könyvet Tündér Ilona és Argyilus letöltések TXT, ingyenes Tündér Ilona és Argyilus letöltések könyvet, e-könyvet Tündér Ilona és Argyilus download MOBI, letöltések Tündér Ilona és Argyilus IPad, olvas Tündér Ilona és Argyilus MOBI, olvas Tündér Ilona és Argyilus DOC, ingyenes Tündér Ilona és Argyilus AWZ, Download e-könyvet Tündér Ilona és Argyilus iPad , ingyenes Tündér Ilona és Argyilus DJVU, Download Tündér Ilona és Argyilus e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Tündér Ilona és Argyilus DVD, olvas Tündér Ilona és Argyilus TXT, Book Tündér Ilona és Argyilus letöltések DJVU, Tündér Ilona és Argyilus letöltések könyvet ingyenes, Tündér Ilona és Argyilus letöltések könyvet pdf ingyenes, Tündér Ilona és Argyilus pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Tündér Ilona és Argyilus pdf ingyenes, Tündér Ilona és Argyilus letöltések könyvet epub ingyenes, Tündér Ilona és Argyilus ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply