Történeti egészségtan


A közegészségtan a határterületek tudománya. A ráépülő népegészségtani kutatások egymástól gyakran távol eső tudományterületek adatait gyűjtik egybe, elemzik. Könyvükben a szerzők arra keresték a választ, hogy a magyar nemzet születési, megbetegedési és halálozási adatai, relatív fejlettségünk ellenére miért maradnak el más, hasonló adottságú, kultúrájú, szocializációjú államokétól. A választ a magyar történelem alakulásában, a históriai események halmazában vélik megtalálni. Most először kerül sor arra, hogy a történettudomány megfigyeléseit, megállapításait egybevessék az epidemiológia, a szociológia, a geográfia és a közgazdaságtan adatsoraival orvosi szemszögből is. Arra a következtetésre jutottak, hogy a hátrányos epidemiológiai jelenségek egyik lehetséges motorjául a nemzet 20. századi történelme, szocializációja szolgál, nem elhanyagolható mértékben a kollektív tudattalanba szuperponálódott események révén. Az egyes betegségeket, a kóros folyamatokat kiváltó okok megismerése révén nagyobb az esély az elsődleges megelőzésre, illetve a demográfiai folyamatok befolyásolására. Egyén és társadalom egészsége és betegsége elválaszthatatlanok egymástól, ahogy a gyógyításuk is. A kezelés (terápia) a kórismével (diagnózis) kezdődik. A kórtörténet gyakran kórtörténelem is: az okok megértése közös vágya, érdeke betegnek és orvosának egyaránt. Könyvünk e szándékok jegyében íródott a szakemberek, a döntéshozók és a publikum számára. Gyermekbetegségeit (melyek bizonnyal vannak) magyarázza, ha nem is menti, hogy a maga nemében nemcsak magyar nyelven az első ilyen jellegű elemzés, de a világirodalom sem bővelkedik ilyen irányú munkákban.A Könyv Magyarul!


Letöltések Történeti egészségtan ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Történeti egészségtan ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  208
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  356 gr
  ISBN:
  9789639950214
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2224604 / 1120189
  Series:


  TAGS:
  Online Történeti egészségtan ebook, könyvet Történeti egészségtan FB2, Download Történeti egészségtan PDF , Download Történeti egészségtan MOBI, Online Történeti egészségtan könyvet, ingyenes letöltések Történeti egészségtan IPhone, Online könyvet Történeti egészségtan PDF, ingyenes Történeti egészségtan DJVU, ingyenes letöltések Történeti egészségtan TXT, letöltések Történeti egészségtan RTF, Online Történeti egészségtan FB2 , e-könyvet Történeti egészségtan letöltések TXT, ingyenes Történeti egészségtan letöltések könyvet, e-könyvet Történeti egészségtan download MOBI, letöltések Történeti egészségtan IPad, olvas Történeti egészségtan MOBI, olvas Történeti egészségtan DOC, ingyenes Történeti egészségtan AWZ, Download e-könyvet Történeti egészségtan iPad , ingyenes Történeti egészségtan DJVU, Download Történeti egészségtan e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Történeti egészségtan DVD, olvas Történeti egészségtan TXT, Book Történeti egészségtan letöltések DJVU, Történeti egészségtan letöltések könyvet ingyenes, Történeti egészségtan letöltések könyvet pdf ingyenes, Történeti egészségtan pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Történeti egészségtan pdf ingyenes, Történeti egészségtan letöltések könyvet epub ingyenes, Történeti egészségtan ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply