Történelmi világatlasz


A Cartographia Kft. Történelmi atlasza mind a magyar könyvkiadásnak, mind a magyar kartográfia történetének jelentős alkotása, ugyanis sem terjedelemben, sem tartalmát illetően nem készült még a történelem iránt érdeklődő magyar olvasók számára ehhez hasonló részletességű kiadvány. A készítők fő célja az volt, hogy olyan művet alkossanak, amely újszerű tartalmával, megfelelően választott időmetszeteivel, szemléletes ábrázolási módszereivel hiteles képet ad a történelmi eseményekről és elsősorban ezek összefüggéseinek felismerésére irányítja a fígyelmet. A 136 színes térképes oldalt tartalmazó atlasz 428 különböző térképen mutatja be azt a hosszú történelmi utat, amelyet az emberiség a régészek által legősibbnek tartott telephelyeitől kiindulóan 1991-ig megtett. Virágzó birodalmak születése és összeomlása, pusztulást okozó háborúk kitörése és az alkotó munkát biztosító békésebb korszakok váltakozásai képezik az emberi társadalom fejlődési folyamatát. E politikai eseményeken kívül a térképek bőséges terjedelemben foglalkoznak az egyes társadalmi korszakok gazdasági és kulturális tevékenységével, valamint azok szellemi kisugárzásával. Nyomon követhetjük a földművelés, az állattenyésztés, az ipar és a kereskedelem fejlődését, jó áttekintést kaphatunk a művészeti stílusok korszakonkénti elterjedéséről, szemléletes térképen tanulmányozhatjuk a nagy világvallások születését és térhódítását. Az atlasz térképei két nagy fejezetre tagolódnak. Az első rész 320 térképe az emberiség egészével foglalkozik. Bemutatja, hogy az óvilág kontinensein miként alakult ki a civilizált emberi társadalom. Innen indult felfedező útjaira az újkor embere, hogy megismerje és birtokba vegye Amerikát és Ausztráliát. Térképek sora foglalkozik az új földrészek történelmével is. A Magyarországot ábrázoló rész 108 térképe előbb a Kárpát-medence történetét tárgyalja, majd a távoli őshazától kiindulóan követi a magyarság történelmi útját szinte napjainkig. A kronológiai táblázatok szervesen kapcsolódnak a térképek tartalmához és hozzásegítik az olvasót, hogy időrendi összehasonlítást tehessen az egyes földrészek, illetve a nagy tájegységek történelmi jelentőségű politikai, gazdasági és kulturális eseményei között. A névmutató nemcsak az atlaszban szereplő közigazgatási, földrajzi és népnevek gyors megtalálását teszi lehetővé, de utal az egyes nevek korszakonként használt különböző nyelvi és alakváltozataira is. A készítők művüket a magyar közművelődés egészének használatára szánták. Azt szeretnék, ha a történelem iránt érdeklődők széles körén kívül a középiskolai és a felső szintű képzős diákjai, továbbá a történelemoktatással foglalkozó tanárok is eredményesen használnák ezt a kiadványt tudásuk elmélyítéséhez és rendszerezéséhez, illetve új ismeretek megszerzéséhez. Reméljük az atlasz kedvező fogadtatásra talál használói körében, és betölti azt a szerepet, amit alkotói várnak tőle. A SZERKESZTŐBIZOTTSÁGA Könyv Magyarul!


Letöltések Történelmi világatlasz ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Történelmi világatlasz ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  238
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  1320 gr
  ISBN:
  9789633520024
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2007
  Commodity code:
  2080416 / 1007287  TAGS:
  Online Történelmi világatlasz ebook, könyvet Történelmi világatlasz FB2, Download Történelmi világatlasz PDF , Download Történelmi világatlasz MOBI, Online Történelmi világatlasz könyvet, ingyenes letöltések Történelmi világatlasz IPhone, Online könyvet Történelmi világatlasz PDF, ingyenes Történelmi világatlasz DJVU, ingyenes letöltések Történelmi világatlasz TXT, letöltések Történelmi világatlasz RTF, Online Történelmi világatlasz FB2 , e-könyvet Történelmi világatlasz letöltések TXT, ingyenes Történelmi világatlasz letöltések könyvet, e-könyvet Történelmi világatlasz download MOBI, letöltések Történelmi világatlasz IPad, olvas Történelmi világatlasz MOBI, olvas Történelmi világatlasz DOC, ingyenes Történelmi világatlasz AWZ, Download e-könyvet Történelmi világatlasz iPad , ingyenes Történelmi világatlasz DJVU, Download Történelmi világatlasz e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Történelmi világatlasz DVD, olvas Történelmi világatlasz TXT, Book Történelmi világatlasz letöltések DJVU, Történelmi világatlasz letöltések könyvet ingyenes, Történelmi világatlasz letöltések könyvet pdf ingyenes, Történelmi világatlasz pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Történelmi világatlasz pdf ingyenes, Történelmi világatlasz letöltések könyvet epub ingyenes, Történelmi világatlasz ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply