Torda város története és statútuma


Torda város történetének a mai elvárások szerinti feldolgozásával még adós a történettudomány. Ercsey József munkája, a Torda vármegyei utazások tulajdonképpen csak érinti a város történetét, s a mind ez ideig legkimerítőbb mű: Orbán Balázs Torda város és környéke is sok helyen kiigazításra szorulna. Bicsok Zoltán most ennek az igencsak esedékes munkának a létrejöttéhez kíván hozzájárulni, amikor közzéteszi Csipkés Elek hajdani tordai városi tanácstag 1823-ban keletkezett kéziratos munkáját. Művének – amely különben az első kísérlet volt Torda történetének megírására – különös érdekességet kölcsönöz az, hogy a szerző művébe belefoglalja a város 1666-ban papírra vetett Statútumát is, amely az egykori, sajátosan erdélyi nemes város jogállását kifejező értékes forrás is. A Kemény József gyűjteményéből az EME levéltárába került kéziratot sajtó alá rendező Bicsok Zoltán bevezető tanulmányában nem csak a szerzőt és művét ismerteti meg velünk, hanem gondos és átfogó forráskutatás alapján összefoglalja azt is, amit Torda 18. század közepéig terjedő múltjáról tudhatunk.A Könyv Magyarul!


Letöltések Torda város története és statútuma ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Torda város története és statútuma ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  72
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  122 gr
  ISBN:
  9789739929998
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2001
  Árukód:
  2021228 / 1118363  TAGS:
  Online Torda város története és statútuma ebook, könyvet Torda város története és statútuma FB2, Download Torda város története és statútuma PDF , Download Torda város története és statútuma MOBI, Online Torda város története és statútuma könyvet, ingyenes letöltések Torda város története és statútuma IPhone, Online könyvet Torda város története és statútuma PDF, ingyenes Torda város története és statútuma DJVU, ingyenes letöltések Torda város története és statútuma TXT, letöltések Torda város története és statútuma RTF, Online Torda város története és statútuma FB2 , e-könyvet Torda város története és statútuma letöltések TXT, ingyenes Torda város története és statútuma letöltések könyvet, e-könyvet Torda város története és statútuma download MOBI, letöltések Torda város története és statútuma IPad, olvas Torda város története és statútuma MOBI, olvas Torda város története és statútuma DOC, ingyenes Torda város története és statútuma AWZ, Download e-könyvet Torda város története és statútuma iPad , ingyenes Torda város története és statútuma DJVU, Download Torda város története és statútuma e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Torda város története és statútuma DVD, olvas Torda város története és statútuma TXT, Book Torda város története és statútuma letöltések DJVU, Torda város története és statútuma letöltések könyvet ingyenes, Torda város története és statútuma letöltések könyvet pdf ingyenes, Torda város története és statútuma pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Torda város története és statútuma pdf ingyenes, Torda város története és statútuma letöltések könyvet epub ingyenes, Torda város története és statútuma ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply