Torda város és környéke

Orbán Balázs - Torda város és környéke

Aki kezébe vette Orbán Balázs főművét, a Székelyföld leirásá-t, amelyet a Helikon Kiadó és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1982-ben jelentetett meg, s netán figyelemben részesítette a fakszimile kiadáshoz írt Orbán Balázs és a Székelyföld leirása című kísérőtanulmányunkat, megismerkedhetett Orbán rendkívüli életpályájával, annak legfontosabb állomásaival, az enciklopédikus mű megalkotásának körülményeivel. S talán arra is emlékszik, hogy a Székelyföld leirásá-nak hat kötete 1868-1873 között látott napvilágot, és 1889-ben jelent meg Orbán Balázs utolsó munkája, a Torda város és környéke.
Most a Helikon Kiadó Orbán Balázsnak ezt az utolsó, szintén könyvritkaságnak számító munkáját adja ki annak érdekében, hogy teljes életművének megismertetéséhez hozzásegítsen.
A Torda város és környéke ugyanis Orbán Balázsnak nemcsak utolsó munkája, hanem – ahogy életművének értői, többek között Kelemen Lajos és Illyés Elemér megállapították – a Székelyföld leirásá-nak kiegészítő része. Maga Orbán Balázs is így vélekedik. A Torda város… előszavában leírja, hogy a Székelyföld… V., Aranyosszéket tárgyaló kötetébe be akarta dolgozni a városról összegyűjtött adatokat, mivel Torda akkori lakóinak nagy része székely volt, de az anyag nagy mennyisége miatt végül is úgy döntött, hogy az külön kötetet érdemel. "E meggyőződés hozta létre e kötetet – írja -, amely e szerint Székelyföld leirása című művem kiegészítő, de önálló része, s mintegy függeléke.A Könyv Magyarul!


Letöltések Torda város és környéke ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Torda város és környéke ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  21 x 29 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  479
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632074769
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1984
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Torda város és környéke ebook, könyvet Torda város és környéke FB2, Download Torda város és környéke PDF , Download Torda város és környéke MOBI, Online Torda város és környéke könyvet, ingyenes letöltések Torda város és környéke IPhone, Online könyvet Torda város és környéke PDF, ingyenes Torda város és környéke DJVU, ingyenes letöltések Torda város és környéke TXT, letöltések Torda város és környéke RTF, Online Torda város és környéke FB2 , e-könyvet Torda város és környéke letöltések TXT, ingyenes Torda város és környéke letöltések könyvet, e-könyvet Torda város és környéke download MOBI, letöltések Torda város és környéke IPad, olvas Torda város és környéke MOBI, olvas Torda város és környéke DOC, ingyenes Torda város és környéke AWZ, Download e-könyvet Torda város és környéke iPad , ingyenes Torda város és környéke DJVU, Download Torda város és környéke e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Torda város és környéke DVD, olvas Torda város és környéke TXT, Book Torda város és környéke letöltések DJVU, Torda város és környéke letöltések könyvet ingyenes, Torda város és környéke letöltések könyvet pdf ingyenes, Torda város és környéke pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Torda város és környéke pdf ingyenes, Torda város és környéke letöltések könyvet epub ingyenes, Torda város és környéke ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply