Tőke, munka és válság a globalizáció korában

Artner Annamária - Tőke, munka és válság a globalizáció korában

A szerző a globális gazdasági átalakulás bonyolult összefüggéseit és elemeinek egymásra hatását tűzte ki vizsgálódása céljául. E feladat megoldásához nemcsak átfogó elméleti keretre és egyfajta holisztikus szemlélet érvényesítésére van szükség, hanem roppant mennyiségű empirikus tényanyag számbavételére és kritikus elemzésére is. A 2007/2008-cal kezdődő új válságciklus világossá tette, hogy a régi, szűk nemzetgazdasági szemléletű, mikroökonómiai ihletésű elméleti alapokon nem lehet sem a válság kialakulását megérteni, sem a ma uralkodó tendenciák irányát sikerrel meghatározni. A mainstream közgazdasági elméletek iránti jogos szkepszis növekedésével együtt nő az egyes irányzatok közötti, kölcsönös korrekciót lehetővé tevő viták iránti szükséglet.

Artner Annamária rendelkezik azzal az elméleti készséggel – a kritikai-politikai-gazdaságtani szemlélettel -, és azzal a módszertani vértezettséggel is, amelynek birtokában a mai globális gazdaság dinamikáját, mozgásának irányát, ellentmondásait tudományosan képes elemezni. Munkája jelentős hozzájárulás a mai globális gazdaság ellentmondásos fejlődésének kritikai, tudományos vizsgálatához.

Bírálja a közgazdaságtanban uralkodó neoliberális nézetrendszert, annak elméleti és módszertani korlátait. Okadatolva sorra vizsgálja a modern gazdaság olyan jelenségeit, mint a tőke-értékesülés változó formái, ismétlődő ciklusai, amelyek technológiai ciklusváltásokkal és politikai átalakulásokkal egyaránt összefüggnek. Tárgyalja a tőkés piacgazdaság és a politikai demokrácia mindig problematikus viszonyát, a jövedelmi és tulajdoni egyenlőtlenségek, a piaci verseny hatását a demokratikus jogokra és a döntéshozatalra. Külön figyelemre méltó, ahogy kimutatja a válság terheinek áthárítási mechanizmusait az azt előidéző gazdasági szereplőktől a kiszolgáltatott helyzetű társadalmi rétegekre. Komparatív perspektívában széles kitekintést ad a mai munkaerő-piaci trendekről az egyes gazdasági térségekben, a munkanélküliség szociális következményeiről. Kritikailag vizsgálja a munkaerőpiacra irányuló ágazati politikákat. A könyv egyik legérdekesebb fejezete a ,,feltétel nélküli alapjövedelemről" szóló nemzetközi és hazai viták ismertetése.

A kötetben kifejtett elméleti koncepciót konkretizálják és megértésüket elmélyítik az Írországról, Görögországról és Brazíliáról szóló, valamint az európai projektet feszítő belső ellentmondásokat, az új regionalizáció nemzetközi irodalmát és az eltérő helyzetű és fejlettségű országok integrációjának ellentmondásait áttekintő fejezetek.

A könyv tanulságos olvasmány, amely egyaránt szolgálja a hazai tudományos kutatás és a felsőoktatás érdekeit. Elméleti koncepciójától nem vitatható el a konzisztencia; a szerző nagy erudícióval képviseli álláspontját, bátran vállalva a vitát konkurens gazdaságelméleti irányzatok képviselőivel. A könyvében tárgyalt kérdéseket gazdag empirikus anyaggal támasztja alá, és széles komparatív keretekben tárgyalja, ami kétségkívül növeli tudományos értékét.

Dr. Bayer József, az MTA rendes tagja
A Könyv Magyarul!


Letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  312
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  460 gr
  ISBN:
  9789630595742
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2681781 / 1157206  TAGS:
  Online Tőke, munka és válság a globalizáció korában ebook, könyvet Tőke, munka és válság a globalizáció korában FB2, Download Tőke, munka és válság a globalizáció korában PDF , Download Tőke, munka és válság a globalizáció korában MOBI, Online Tőke, munka és válság a globalizáció korában könyvet, ingyenes letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában IPhone, Online könyvet Tőke, munka és válság a globalizáció korában PDF, ingyenes Tőke, munka és válság a globalizáció korában DJVU, ingyenes letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában TXT, letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában RTF, Online Tőke, munka és válság a globalizáció korában FB2 , e-könyvet Tőke, munka és válság a globalizáció korában letöltések TXT, ingyenes Tőke, munka és válság a globalizáció korában letöltések könyvet, e-könyvet Tőke, munka és válság a globalizáció korában download MOBI, letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában IPad, olvas Tőke, munka és válság a globalizáció korában MOBI, olvas Tőke, munka és válság a globalizáció korában DOC, ingyenes Tőke, munka és válság a globalizáció korában AWZ, Download e-könyvet Tőke, munka és válság a globalizáció korában iPad , ingyenes Tőke, munka és válság a globalizáció korában DJVU, Download Tőke, munka és válság a globalizáció korában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Tőke, munka és válság a globalizáció korában DVD, olvas Tőke, munka és válság a globalizáció korában TXT, Book Tőke, munka és válság a globalizáció korában letöltések DJVU, Tőke, munka és válság a globalizáció korában letöltések könyvet ingyenes, Tőke, munka és válság a globalizáció korában letöltések könyvet pdf ingyenes, Tőke, munka és válság a globalizáció korában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Tőke, munka és válság a globalizáció korában pdf ingyenes, Tőke, munka és válság a globalizáció korában letöltések könyvet epub ingyenes, Tőke, munka és válság a globalizáció korában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply