Titkos társaság


1947 – a fordulat éve. A háború utáni reményteli többpártrendszert ekkor érte az első látványos támadás: megkezdődött az a koncepciós persorozat, melynek során számos vezető kisgazda politikusra "rábizonyították" a köztársaság megdöntésének vádját. Így sikerült eltávolítani a politikai életből sokak mellett a párt főtitkárát, Kovács Bélát, a miniszterelnök Nagy Ferencet, az országgyűlés elnökét, Varga Bélát, és olyannyira meggyengíteni a Kisgazdapártot, hogy nem gördíthetett már akadályt a kommunista hatalomátvétel elé.
Ebben a politikai színdarabban, amellyel a jövő koncepciós pereinek prototípusát is kikísérletezték, a főszerepet a Magyar Testvéri Közösség nevű szervezetre osztották. Ezt az úgymond horthysta reakciósokat tömörítő szélsőjobboldali titkos társaságot kiáltották ki a köztársaságellenes összeesküvés koordinátorának. De mi volt valójában ez a Titkos társaság?
Szekér Nóra könyve erre a kérdésre keresi a választ. A koncepciós perekben kialakított torz kép felülvizsgálata során megismerkedhetünk a kommunista hatalomátvétel és -gyakorlás módszertanával, az államvédelmi szervek munkamódszerével. Elénk tárul a konspiráció világa, egy titkos társaság szervezeti felépítése, gyakorlati működése és politikai-társadalmi szerepe. A Közösség története árnyalja azoknak a politikai rendszereknek a történetét is, melyekben szerepet játszott.

SZEKÉR NÓRA 1976-ben született. 2009-ben szerzett doktori fokozatot, jelenleg a Rendszerváltozás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos munkatársa. 2009 óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óraadó oktatója.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Titkos társaság ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Titkos társaság ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  295
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  380 gr
  ISBN:
  9786155715198
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2700377 / 1166669  TAGS:
  Online Titkos társaság ebook, könyvet Titkos társaság FB2, Download Titkos társaság PDF , Download Titkos társaság MOBI, Online Titkos társaság könyvet, ingyenes letöltések Titkos társaság IPhone, Online könyvet Titkos társaság PDF, ingyenes Titkos társaság DJVU, ingyenes letöltések Titkos társaság TXT, letöltések Titkos társaság RTF, Online Titkos társaság FB2 , e-könyvet Titkos társaság letöltések TXT, ingyenes Titkos társaság letöltések könyvet, e-könyvet Titkos társaság download MOBI, letöltések Titkos társaság IPad, olvas Titkos társaság MOBI, olvas Titkos társaság DOC, ingyenes Titkos társaság AWZ, Download e-könyvet Titkos társaság iPad , ingyenes Titkos társaság DJVU, Download Titkos társaság e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Titkos társaság DVD, olvas Titkos társaság TXT, Book Titkos társaság letöltések DJVU, Titkos társaság letöltések könyvet ingyenes, Titkos társaság letöltések könyvet pdf ingyenes, Titkos társaság pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Titkos társaság pdf ingyenes, Titkos társaság letöltések könyvet epub ingyenes, Titkos társaság ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply