Ti! Magyarok, feketeszemmel


Százegynéhány bolondságot és okosságot gyűjtött össze rólunk, magyarokról Todd G. Williams. A hazánkban közel másfél évtizede élő angoltanár viccesen, helyenként élcelődve mutat be minket saját magunknak. Az amerikai állampolgárságú író a magyar hétköznapok kálváriájáról, furcsaságairól ír jóízüen.

A kötetből számos olyan dologra fény derül, melyekről eddig fogalmunk sem volt. Tudtuk például, hogy nálunk gyártják a világ legjobb mustárját? Vagy azt, hogy a Rákóczi induló Amerikában is igen népszerű? Számos, hasonlóan érdekes dolog derül ki most rólunk. Megtudhatjuk, hogy a karácsonyt és a szilvesztert sehol másutt nem ünneplik hozzánk hasonlóan, vagy hogy a kocsonya, a fregoli, és a disznósajt számunkra hétköznapi dolgok, de másoknak igencsak bizarr jelenségek.

A fekete bőrű idegennek egyértelműen ünnepeink okozzák a legnagyobb fejtörést. A húsvétról például így ír: „Néhány éve húsvétkor a barátnőm elhatározta, hogy levisz az apja falujába, hogy a locsolkodást valódi milyenségében átélhessem. Igaz, hogy a húsvét Jézus feltámadásának ünnepe, a kereszténység egyik sarokköve, mégis, az azt követő hétfő számomra kétségtelenül pogány rítus. Mondom ezt azért, mert az egyéb rituálék mellett még varázsszavakat is kell mormolni. A varázsige kántálása után megsuhintod a varázspálcád, a mi esetünkben a hölgyeményre locsolt olcsó parfüm is megteszi, a rend kedvéért. Hihetetlen ugyan, de a varázsige még a kommunizmusban is fennmaradt. (…) Mit mondjak? Imádom a locsolást, mert szabadon csajozhat az ember, és viszonzásul megvendégelik.”

Kedves humorával közelít az olvasóhoz a szerző, és nagyon jó megfigyelőként olyan dolgokat vesz észre, melyek számunkra köznapinak tűnnek. Neki könnyen elhisszük, ilyenek vagyunk. Az általa elénk tartott tükör talán néha torzít, néha kicsit görbe, de azért a miénk. Sok dologra büszkék lehetünk, más oldalon viszont szégyenkeznünk is kell. Hogy melyek az erényeink és miben kell még fejlődnünk? Todd Williams könyvéből hamar kiderül. Érdemes elolvasni, hiszen ez a könnyed kikapcsoldást ígérő kötet hamarosan dokumentum értékű lesz, egyfajta országimázs jelentés az évezred végéről. Rólunk, nekünk.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  132
  Borító:
  FŰZVE
  Súly:
  140 gr
  ISBN:
  9632167929
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2149636 / 1121916
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Ti! Magyarok, feketeszemmel ebook, könyvet Ti! Magyarok, feketeszemmel FB2, Download Ti! Magyarok, feketeszemmel PDF , Download Ti! Magyarok, feketeszemmel MOBI, Online Ti! Magyarok, feketeszemmel könyvet, ingyenes letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel IPhone, Online könyvet Ti! Magyarok, feketeszemmel PDF, ingyenes Ti! Magyarok, feketeszemmel DJVU, ingyenes letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel TXT, letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel RTF, Online Ti! Magyarok, feketeszemmel FB2 , e-könyvet Ti! Magyarok, feketeszemmel letöltések TXT, ingyenes Ti! Magyarok, feketeszemmel letöltések könyvet, e-könyvet Ti! Magyarok, feketeszemmel download MOBI, letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel IPad, olvas Ti! Magyarok, feketeszemmel MOBI, olvas Ti! Magyarok, feketeszemmel DOC, ingyenes Ti! Magyarok, feketeszemmel AWZ, Download e-könyvet Ti! Magyarok, feketeszemmel iPad , ingyenes Ti! Magyarok, feketeszemmel DJVU, Download Ti! Magyarok, feketeszemmel e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ti! Magyarok, feketeszemmel DVD, olvas Ti! Magyarok, feketeszemmel TXT, Book Ti! Magyarok, feketeszemmel letöltések DJVU, Ti! Magyarok, feketeszemmel letöltések könyvet ingyenes, Ti! Magyarok, feketeszemmel letöltések könyvet pdf ingyenes, Ti! Magyarok, feketeszemmel pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ti! Magyarok, feketeszemmel pdf ingyenes, Ti! Magyarok, feketeszemmel letöltések könyvet epub ingyenes, Ti! Magyarok, feketeszemmel ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply