Természetvédelmi élőhelykezelés

Kozák Lajos (Szerk.) - Természetvédelmi élőhelykezelés

A népesség növekedésével egyre nagyobb teret foglalunk el a Földön, egyre inkább kihasználva a természeti erőforrásokat a pillanatnyi és növekvő igények kielégítése érdekében. Szinte egyik napról a másikra megváltozik a táj, utak szelik át az eddig szinte érintetlen területeket, a városok terjeszkednek, bővül az épített környezet a természeti táj rovására. Még a védett természeti területeken is fennáll a veszély, hogy az élőhelyek és az azokat benépesítő élővilág megsínyli az ember közelségét. Egy élőhely közössége addig tud megmaradni, ameddig a létfeltételei rendelkezésére állnak. Ha az ember közbelépésével, beavatkozásával drasztikusan megváltoznak ezen természeti körülmények, a növények kipusztulhatnak, az állatok elvándorolnak, a fajok száma csökken, az élőhelyek átalakulnak, a táj képe megváltozik. A természetvédő szakemberek sokrétű tudást, komplex szemléletet és előrelátó gondolkodásmódot igénylő feladata a még meglévő élőhelyek megmaradásának elősegítése, az élőhely-visszaállítás lehetőségeinek feltárása, a diverzitás megőrzése. Ehhez előbb fel kell mérni az élőhely adatait, az ott élő közösségek tulajdonságait, meg kell ismerni a működésüket, hogy ezek ismeretében lehessen az élőhelykezelés munkafolyamatait megtervezni. A végső cél, hogy az életközösségek önműködőek maradjanak, illetve azzá váljanak. Ezt akkor lehet megvalósítani, ha a biológus, a természetvédő, a műszaki mérnök, a halászati, az erdő- és vadgazdálkodási szakember együttműködve alakítja ki a megvalósítás lépéseit. Ennek a munkának elméleti alapjaival ismertet meg a népes szerzői közösség, akik a különböző szakterületek képviselői, de közös bennük az, hogy a természeti környezet megőrzését mindegyikük a szívén viseli. Az esettanulmányok ennek a nagyon átgondolt és érzékeny munkának az eredményeit mutatják be azoknak a természetvédőknek a tollából, akik ezt a különleges munkát szinte elsőként vezették be hazánkban. A veszélyeztetett vizes élőhelyek, gyepek, erdei élőhelyek, a különböző élőhelytípusok ismérveinek feltárása mellett az élőhelyek természetvédelmi kezelésének lehetőségei is megismerhetők ebből a könyvből, amely a természetvédelmi mérnökképzésén kívül a gyakorlati munkák elsajátításában is segítséget nyújt.A Könyv Magyarul!


Letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  272
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  640 gr
  ISBN:
  9789632866536
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2229382 / 1084258  TAGS:
  Online Természetvédelmi élőhelykezelés ebook, könyvet Természetvédelmi élőhelykezelés FB2, Download Természetvédelmi élőhelykezelés PDF , Download Természetvédelmi élőhelykezelés MOBI, Online Természetvédelmi élőhelykezelés könyvet, ingyenes letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés IPhone, Online könyvet Természetvédelmi élőhelykezelés PDF, ingyenes Természetvédelmi élőhelykezelés DJVU, ingyenes letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés TXT, letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés RTF, Online Természetvédelmi élőhelykezelés FB2 , e-könyvet Természetvédelmi élőhelykezelés letöltések TXT, ingyenes Természetvédelmi élőhelykezelés letöltések könyvet, e-könyvet Természetvédelmi élőhelykezelés download MOBI, letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés IPad, olvas Természetvédelmi élőhelykezelés MOBI, olvas Természetvédelmi élőhelykezelés DOC, ingyenes Természetvédelmi élőhelykezelés AWZ, Download e-könyvet Természetvédelmi élőhelykezelés iPad , ingyenes Természetvédelmi élőhelykezelés DJVU, Download Természetvédelmi élőhelykezelés e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Természetvédelmi élőhelykezelés DVD, olvas Természetvédelmi élőhelykezelés TXT, Book Természetvédelmi élőhelykezelés letöltések DJVU, Természetvédelmi élőhelykezelés letöltések könyvet ingyenes, Természetvédelmi élőhelykezelés letöltések könyvet pdf ingyenes, Természetvédelmi élőhelykezelés pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Természetvédelmi élőhelykezelés pdf ingyenes, Természetvédelmi élőhelykezelés letöltések könyvet epub ingyenes, Természetvédelmi élőhelykezelés ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply