Tér-rétegek


A tér kutatása a fizika szempontján túlmenően a 20. század építészetelméleti és filozófiai kutatásainak egyik központi tartalma, amely az építészeti gyakorlat valóságában is befolyásolta térrel való kapcsolatunkat. A kutatási téma filozófiai mélységű (Heidegger, Bollnow, Derrida, Deleuze, Virilio és sokan mások) felvetését és megalapozását követően a század közepétől sorra-rendre alakultak ki azok a kutatási területek, amelyek egy-egy tudományág szempontjából vizsgálták a témát. Ezek közül feltétlen kiemelést érdemel a környezetpszichológia, amely önmaga által definiált folyamatos határhelyzetben van, lételeme az interdiszciplinaritás. Ennek a tanulmánykötetnek is ez a célja: összekötni a földtudományok ezen belül a geológia és a társadalomföldrajz vizsgálati területeit a környezetpszichológiai térkutatással, így gazdagítva az egyes önálló diszciplínák sajátos szempontrendszerét, és segítve a tudományközi kommunikációt is.

Cságoly Ferenc, Kossuth díjas építész, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja

A tér rétegei és kölcsönhatásuk elemzésére különösen alkalmasnak tűnik a város mint tanulmányterület. Az évszázadok vagy akár évezredek óta egymásra települt társadalmak jól elemezhető, ma már föld alatt lévő rétegeket hoztak létre. Ezek egyben a geológiai közelmúlt történeti emlékeket is tartalmazó rétegsorai. A mélybeli és a földfelszíni jelenségek kitűnően dokumentálják az eltérő földtani adottságok társadalmi hasznosítására irányuló törekvéseket. A kötet a különböző tudományterületek közötti kommunikáció fontosságát is hangsúlyozza. Nemcsak a földtudományokon belüli ezért egymással határos területek (városföldrajz és -geológia) eltérő megközelítése eredményezheti új gondolatok születését, de a földtudományi látásmód megtermékenyítőleg hat a bölcsészettudományok vagy a társadalomtudományok számára is.

Mindszenty Andrea geológus, DSc, egyetemi tanár
A Könyv Magyarul!


Letöltések Tér-rétegek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Tér-rétegek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  184
  Cover:
  RAGASZTÓKÖTÖTT
  Weight:
  310 gr
  ISBN:
  9789632367880
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2486366 / 1105771
  Series:


  TAGS:
  Online Tér-rétegek ebook, könyvet Tér-rétegek FB2, Download Tér-rétegek PDF , Download Tér-rétegek MOBI, Online Tér-rétegek könyvet, ingyenes letöltések Tér-rétegek IPhone, Online könyvet Tér-rétegek PDF, ingyenes Tér-rétegek DJVU, ingyenes letöltések Tér-rétegek TXT, letöltések Tér-rétegek RTF, Online Tér-rétegek FB2 , e-könyvet Tér-rétegek letöltések TXT, ingyenes Tér-rétegek letöltések könyvet, e-könyvet Tér-rétegek download MOBI, letöltések Tér-rétegek IPad, olvas Tér-rétegek MOBI, olvas Tér-rétegek DOC, ingyenes Tér-rétegek AWZ, Download e-könyvet Tér-rétegek iPad , ingyenes Tér-rétegek DJVU, Download Tér-rétegek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Tér-rétegek DVD, olvas Tér-rétegek TXT, Book Tér-rétegek letöltések DJVU, Tér-rétegek letöltések könyvet ingyenes, Tér-rétegek letöltések könyvet pdf ingyenes, Tér-rétegek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Tér-rétegek pdf ingyenes, Tér-rétegek letöltések könyvet epub ingyenes, Tér-rétegek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply