Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában


Kötetünk a kalotaszegi gótikus templomok, Magyargyerőmonostor, Magyarvalkó, Bánffyhunyad, Magyarkiskapus, Nádasdaróc református templomainak technikatörténeti vonatkozásait mutatja be. Zárófejezete annak a feltáró munkának, amely levéltári források kutatásának, de főleg a helyszíneken végzett felmérések eredményeit foglalja össze. A kötet öt templom sajátos jegyeit mutatja be, besorolva azokba az általános összefüggésekbe, amelyek az erdélyi csúcsíves építészetet az európai késő gótika vonulatába helyezik.
Egyszerű, dísztelen, nem hivalkodó gótikus épületek vagy épületrészek, amelyek a XV-XVI. századi templombővítések eredményei, és amelyeknek jellegzetes közös elemei a csúcsíves ajtók és ablakok, profilozott keresztbordás mennyezetek, ívtartó gyámkövek, támpillérek. Technikatörténeti szempontból a kalotaszegi gótikus templomok egyik megkülönböztető jegye a századokon át megőrzött, zsindelyes tető. Mindehhez számos technikatörténeti kérdés is fűződik, amelyeknek feltárása és bemutatása okán könyvünk úttörő, hiánypótló vállalkozás, egyben ösztönző is lehet fiatal kutatók számára.A Könyv Magyarul!


Letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  98
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  230 gr
  ISBN:
  9786068178226
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2387571 / 1126067  TAGS:
  Online Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában ebook, könyvet Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában FB2, Download Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában PDF , Download Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában MOBI, Online Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában könyvet, ingyenes letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában IPhone, Online könyvet Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában PDF, ingyenes Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában DJVU, ingyenes letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában TXT, letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában RTF, Online Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában FB2 , e-könyvet Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában letöltések TXT, ingyenes Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában letöltések könyvet, e-könyvet Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában download MOBI, letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában IPad, olvas Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában MOBI, olvas Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában DOC, ingyenes Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában AWZ, Download e-könyvet Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában iPad , ingyenes Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában DJVU, Download Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában DVD, olvas Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában TXT, Book Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában letöltések DJVU, Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában letöltések könyvet ingyenes, Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában letöltések könyvet pdf ingyenes, Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában pdf ingyenes, Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában letöltések könyvet epub ingyenes, Technikatörténeti örökség Kalotaszegen a gótika árnyékában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply