Táncoló kövek

Ferencz Imre - Táncoló kövek

Magányos, önmarcangoló, a keserű tapasztalatokat szívósan maga előtt görgető, verseiben maximálisan kitárulkozó költő Ferencz Imre. Az egykori eszmék, erkölcsi értékek ki­üre­se­dé­se, a kommunizmus sanyargató évtizedei, az annyira várt szép új világ csömörbe, csalódásba fordulása, és mindenekelőtt gyermekkorának kincsesbányája szolgáltatja verseinek legfőbb témáit. Az illúziók szétfoszlása, hamissága, szabadság és kiszolgáltatottság, sivárság és lepusztultság, s e sivár, lepusztult díszletek között a szépség, a hit és a közösség megtartó ereje. És mindezek egy természetes, spontán, az olvasó előtt meztelenre vetkőző, teljesen kitárulkozó, fajtáját, népét, nemzetét (nagyon) szerető művésztől egy nagyon személyes, eszköztelenségében teljesen lecsupaszított, közvetlen és nagyon tárgyilagos nyelven.
Költészetében azt mondhatjuk , majdhogynem a vers és az élet megfeleltetésére, a látszatok mögötti lecsupaszított lényeg megnevezésére törekszik, mint aki tudja, hogy lehetőségként benne van az életben, a nyelvben a vers, mint fában, márványban a szobor. A költő dolga pedig meglátni, észrevenni, felfigyelni rá, s mintegy a fölösleget lehántva, kiszabadítani belőle.
A kötetet Siklódy Ferenc grafikus, könyvillusztrátor grafikái teszik teljessé. A képzőművész szerint ritkán van ilyen könnyű dolga az illusztrátornak, ugyanis Ferencz Imre versei rend­kívül kifejezőek képi megfogalmazásukban.A Könyv Magyarul!


Letöltések Táncoló kövek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Táncoló kövek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  95
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  9789736653957
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2656207 / 1153726
  Illustrated by:


  TAGS:
  Online Táncoló kövek ebook, könyvet Táncoló kövek FB2, Download Táncoló kövek PDF , Download Táncoló kövek MOBI, Online Táncoló kövek könyvet, ingyenes letöltések Táncoló kövek IPhone, Online könyvet Táncoló kövek PDF, ingyenes Táncoló kövek DJVU, ingyenes letöltések Táncoló kövek TXT, letöltések Táncoló kövek RTF, Online Táncoló kövek FB2 , e-könyvet Táncoló kövek letöltések TXT, ingyenes Táncoló kövek letöltések könyvet, e-könyvet Táncoló kövek download MOBI, letöltések Táncoló kövek IPad, olvas Táncoló kövek MOBI, olvas Táncoló kövek DOC, ingyenes Táncoló kövek AWZ, Download e-könyvet Táncoló kövek iPad , ingyenes Táncoló kövek DJVU, Download Táncoló kövek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Táncoló kövek DVD, olvas Táncoló kövek TXT, Book Táncoló kövek letöltések DJVU, Táncoló kövek letöltések könyvet ingyenes, Táncoló kövek letöltések könyvet pdf ingyenes, Táncoló kövek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Táncoló kövek pdf ingyenes, Táncoló kövek letöltések könyvet epub ingyenes, Táncoló kövek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply