Taljánok, olaszok, digók

Sztanó László - Taljánok, olaszok, digók

Sztanó László Taljánok, olaszok, digók című könyve olyan gazdagsággal tárja elénk az olaszokkal kapcsolatos ítéletek és előítéletek tárházát, hogy az ember szinte észrevétlenül vizsgálja fölül minden elfogultságát és veti el belőle mindazt, amiről kiderül, hogy nem állja ki a tudományos módszer próbáját. Napjainkban még mindig a pozitív vagy negatív nemzeti előítélet, illetve annak hátterében az egyes társadalmi és etnikai csoportokról kialakult sztereotípiák határozzák meg a különböző nemzetek történelmi önképét. A kötet nagy erénye, hogy a sztereotípiák évszázadokra visszanyúló, folyton-folyvást átalakuló és szerves rendszert alkotó világában kalandozva valójában az etnikai konfliktusok előítéletes szerkezetét tudatosítja.
A szerző az európai kultúrtörténet évszázadaiban tett kalandozásai során rengeteg érdekes részletre világít rá, így például az olaszokról és a magyarokról alkotott sztereotípiák fel-feltűnő hasonlóságaira; a XVII. századi francia közvéleményben élő ,"olasz" sztereotípia és a majdani antijudaista és antiszemita előítéletek kísérteties hasonlóságaira; vagy a nemzeti nagyság mítoszának térhódítására a fasiszta korszak nacionalista propagandájában.
A nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő italianisztikai monográfiát szellemes és humorral teli anyagának köszönhetően kifejezetten könnyed stílus jellemzi. A szerző a szépirodalmi idézeteket lebilincselő szöveges illusztrációként illeszti bele saját elbeszélésébe. Az idézett anekdoták, versek, elbeszélések hosszú sora színes és szórakoztató történelmi olvasókönyvvé avatja a művet.A Könyv Magyarul!


Letöltések Taljánok, olaszok, digók ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Taljánok, olaszok, digók ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  580
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  906 gr
  ISBN:
  9789631362213
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2495844 / 1113934  TAGS:
  Online Taljánok, olaszok, digók ebook, könyvet Taljánok, olaszok, digók FB2, Download Taljánok, olaszok, digók PDF , Download Taljánok, olaszok, digók MOBI, Online Taljánok, olaszok, digók könyvet, ingyenes letöltések Taljánok, olaszok, digók IPhone, Online könyvet Taljánok, olaszok, digók PDF, ingyenes Taljánok, olaszok, digók DJVU, ingyenes letöltések Taljánok, olaszok, digók TXT, letöltések Taljánok, olaszok, digók RTF, Online Taljánok, olaszok, digók FB2 , e-könyvet Taljánok, olaszok, digók letöltések TXT, ingyenes Taljánok, olaszok, digók letöltések könyvet, e-könyvet Taljánok, olaszok, digók download MOBI, letöltések Taljánok, olaszok, digók IPad, olvas Taljánok, olaszok, digók MOBI, olvas Taljánok, olaszok, digók DOC, ingyenes Taljánok, olaszok, digók AWZ, Download e-könyvet Taljánok, olaszok, digók iPad , ingyenes Taljánok, olaszok, digók DJVU, Download Taljánok, olaszok, digók e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Taljánok, olaszok, digók DVD, olvas Taljánok, olaszok, digók TXT, Book Taljánok, olaszok, digók letöltések DJVU, Taljánok, olaszok, digók letöltések könyvet ingyenes, Taljánok, olaszok, digók letöltések könyvet pdf ingyenes, Taljánok, olaszok, digók pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Taljánok, olaszok, digók pdf ingyenes, Taljánok, olaszok, digók letöltések könyvet epub ingyenes, Taljánok, olaszok, digók ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply