Talajművelők zsebkönyve

Dr. Birkás Márta - Talajművelők zsebkönyve

"Ez a zsebkönyv azért született meg, hogy segítsen. 1999-2000-től a talajművelésben új időszámítást írunk: ősztől szinte kora nyárig belvíz borított nagyon sok szántóföldet, ezt követően aszályossá vált a tenyészidő. A gazdálkodók két év múlva, több hónapon át, újra a csapadékhiány következményeivel küszködtek. A 2007. évi aszályos tavasz és nyár az egész térséget sújtotta. Ekkor, de az előző években sem volt mindenütt súlyos a kár; volt, ahol a 15 mm-rel több csapadék sokat segített, s bizony olyan is akadt, ahol a 30-40 mm-rel több sem javított. Ezt szerencsére már nem csak a talajt vizsgáló tudósok, hanem maguk a gazdálkodók is észreveszik. A klíma napjainkban szélsőségesebb, mint belátható időn belül bármikor. Ehhez az utóbbi két év nagyon is tanulságos példákat adott. A legfőbb kérdés milyen a talaj állapota, fizikai, biológiai és tápanyag-kondíciója. Elhanyagolt, művelőtalpakkal, szalonnás hantokkal tönkretett, kiszárított talaj csak gyenge termésre képes. A gyakorlat klímakárcsökkentő módszereket, használható javaslatokat vár. A tudomány, sok év eredményeinek hátterével talajminőség-javításra, nedvesség- és szervesanyag-kímélő módszerek alkalmazására, ehhez gyökeres művelési szemléletváltozásra ösztönöz. A vonatkozó fejezet Az okszerű műveléssel a klímakárok és veszteségek ellen. Hatékony kárenyhítésre akkor van esély, ha feledésbe merülnek a talaj klímaérzékenységét fokozó vízvesztő tarlóművelések, az elmunkálatlan nyári, illetve őszi szántások és gondosan vigyáznak a talaj nedvességmegtartó képességében oly fontos szerves anyagra." – (Részlet az Előszóból)A Könyv Magyarul!


Letöltések Talajművelők zsebkönyve ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Talajművelők zsebkönyve ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  282
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  400 gr
  ISBN:
  9789632866260
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2227606 / 1082081  TAGS:
  Online Talajművelők zsebkönyve ebook, könyvet Talajművelők zsebkönyve FB2, Download Talajművelők zsebkönyve PDF , Download Talajművelők zsebkönyve MOBI, Online Talajművelők zsebkönyve könyvet, ingyenes letöltések Talajművelők zsebkönyve IPhone, Online könyvet Talajművelők zsebkönyve PDF, ingyenes Talajművelők zsebkönyve DJVU, ingyenes letöltések Talajművelők zsebkönyve TXT, letöltések Talajművelők zsebkönyve RTF, Online Talajművelők zsebkönyve FB2 , e-könyvet Talajművelők zsebkönyve letöltések TXT, ingyenes Talajművelők zsebkönyve letöltések könyvet, e-könyvet Talajművelők zsebkönyve download MOBI, letöltések Talajművelők zsebkönyve IPad, olvas Talajművelők zsebkönyve MOBI, olvas Talajművelők zsebkönyve DOC, ingyenes Talajművelők zsebkönyve AWZ, Download e-könyvet Talajművelők zsebkönyve iPad , ingyenes Talajművelők zsebkönyve DJVU, Download Talajművelők zsebkönyve e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Talajművelők zsebkönyve DVD, olvas Talajművelők zsebkönyve TXT, Book Talajművelők zsebkönyve letöltések DJVU, Talajművelők zsebkönyve letöltések könyvet ingyenes, Talajművelők zsebkönyve letöltések könyvet pdf ingyenes, Talajművelők zsebkönyve pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Talajművelők zsebkönyve pdf ingyenes, Talajművelők zsebkönyve letöltések könyvet epub ingyenes, Talajművelők zsebkönyve ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply