Szüret


Olyan költeményeket csak a legnagyobbak írnak, mint a Szilfán halat, a Nálunk hatalmasabb takácsok, a Kivégzés vagy a Hajnal, háború után. Valamiben közösek: mindegyik vers hátterében világosan kivehető egy történet. Történeteinek titka is van: például a Sírfelirat egyaránt olvasható kisgyermek, fiatal társ és macska epitáfiumaként is (valójában csak az egyik), és minden olvasatban megrendítő. A versekkel induló Szabó Magda – Nemes Nagy Ágnes szellemi szomszédságában – még csak valódi költőnek sem tartotta magát, s a prózába emigrált. Pedig az Összegyűjtött verseiben is helyet kapó verses regénye, a Szüret, a műfaj hazai remekléseihez, Arany János és László munkáihoz, illetve Somlyó Zoltán Nyitott könyvéhez méltó. Az ő leírásában máig elevenen él egy debreceni tér, amelyik a szeme láttára pusztult el. Ha kilépünk a már nem létező Nagyállomásról – úgy képzeljük, mint a szegedi vagy a pécsi mását -, balról a régi pályaudvari negyed raktárai, kisvendéglői és örömtanyái fogadnak, Tóth Árpád gyermekkori házával és az Ispotály-templom tornyával, amelyet bomba repeszt majd ketté. Középen, a mai Petőfi-szobor helyén áll a Royal-szálló, ahol a Nyugat rendezett matinét. Mellette jobbról a nagyzsinagóga (leégett a hatvanas években) és a minisztériumnyi méretű törvényszéki palota (lebombázták). Utóbbi hátsó szárnya ma is áll, ám igazából egyik sincs meg, az utcák sincsenek, az a Debrecen, az a pirospozsgásan szigorú cívis világ sincs; és mégis megvan – őnála. Mondom, mint a legnagyobbaknál.

Térey János
A Könyv Magyarul!


Letöltések Szüret ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szüret ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  326
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  394 gr
  ISBN:
  9786155715143
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2697237 / 1164688
  Series:


  TAGS:
  Online Szüret ebook, könyvet Szüret FB2, Download Szüret PDF , Download Szüret MOBI, Online Szüret könyvet, ingyenes letöltések Szüret IPhone, Online könyvet Szüret PDF, ingyenes Szüret DJVU, ingyenes letöltések Szüret TXT, letöltések Szüret RTF, Online Szüret FB2 , e-könyvet Szüret letöltések TXT, ingyenes Szüret letöltések könyvet, e-könyvet Szüret download MOBI, letöltések Szüret IPad, olvas Szüret MOBI, olvas Szüret DOC, ingyenes Szüret AWZ, Download e-könyvet Szüret iPad , ingyenes Szüret DJVU, Download Szüret e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szüret DVD, olvas Szüret TXT, Book Szüret letöltések DJVU, Szüret letöltések könyvet ingyenes, Szüret letöltések könyvet pdf ingyenes, Szüret pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szüret pdf ingyenes, Szüret letöltések könyvet epub ingyenes, Szüret ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply