Sztálin élete és kora


1951 januárjában az Amerikában tartózkodó Thomas Mann egy naplójegyzetben írja:”Truman fölöttébb nevetséges beszéde Sztálinról, a zsarnokról, aki olyan, mint I. Sándor, az angol I. Károly, Tarquinius és XIV Lajos; ezek mind arra törekedtek, hogy elnyomják az egyszerű népet. Nálunk az állam a nép boldogságát
szolgálja. – Úgy is néz ki! Ennél ostobábban Hitler sem szájalt!”A hidegháború kibontakozása Nyugaton visszájára fordította az öt-hat évvel korábban uralkodó “Sztálin, a hérosz” beállítást. Erre utal a nagy író gúnyos megjegyzése. Ha belegondolunk, ma sem jobb a helyzet. Fél évszázaddal később, Sztálin halálának 50. évfordulóján megint vagy még mindig a hidegháború Sztálin-képe köszön vissza sok-sok kiadványban, rádió- és tévéműsorban. Persze fel kell tennünk a kérdést: lehetséges-e egyáltalán a totalitárius nézőpontot félretéve elfogulatlan Sztálin-képet rajzolni? Ha komolyan vesszük Thomas Mann történelemszemléletét, nemmel kell válaszolnunk. A válaszhoz azonban hozzá tartozik az is, hogy a történésznek mégis törekednie kell egy ilyen kép megrajzolására.Mindannyian ismerjük a Sztálin körüli mítoszokat: “Sztálin, a népek nagy tanítója”, “az elesettek gyámolítója” vagy “a világ proletariátusának nagy vezére”, de ezek ellenkezőit is: “Sztálin, a tömeggyilkos” vagy “Sztálin, a gonosz diktátor”. A történeti valóság, Sztálin személyisége és teljesítménye is összetettebb problémakör ennél, ezért sem a tudományos munkák, sem a népszerű művek nem engedhetik meg maguknak az effélé leegyszerűsítést. Célunk nem egyéb, mint a történelmi személyiség valóságos pályájának felrajzolása történelmi tények, adatok és fotók, képek segítségével.A Könyv Magyarul!


Letöltések Sztálin élete és kora ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Sztálin élete és kora ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  128
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  800 gr
  ISBN:
  9789639252721
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2117241 / 1050832
  Format:


  TAGS:
  Online Sztálin élete és kora ebook, könyvet Sztálin élete és kora FB2, Download Sztálin élete és kora PDF , Download Sztálin élete és kora MOBI, Online Sztálin élete és kora könyvet, ingyenes letöltések Sztálin élete és kora IPhone, Online könyvet Sztálin élete és kora PDF, ingyenes Sztálin élete és kora DJVU, ingyenes letöltések Sztálin élete és kora TXT, letöltések Sztálin élete és kora RTF, Online Sztálin élete és kora FB2 , e-könyvet Sztálin élete és kora letöltések TXT, ingyenes Sztálin élete és kora letöltések könyvet, e-könyvet Sztálin élete és kora download MOBI, letöltések Sztálin élete és kora IPad, olvas Sztálin élete és kora MOBI, olvas Sztálin élete és kora DOC, ingyenes Sztálin élete és kora AWZ, Download e-könyvet Sztálin élete és kora iPad , ingyenes Sztálin élete és kora DJVU, Download Sztálin élete és kora e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Sztálin élete és kora DVD, olvas Sztálin élete és kora TXT, Book Sztálin élete és kora letöltések DJVU, Sztálin élete és kora letöltések könyvet ingyenes, Sztálin élete és kora letöltések könyvet pdf ingyenes, Sztálin élete és kora pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Sztálin élete és kora pdf ingyenes, Sztálin élete és kora letöltések könyvet epub ingyenes, Sztálin élete és kora ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply