Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista

György Sándor - Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista

"A szombathelyi 35. gyalogezred Don-kanyarban vívott harcait mutatja be e kötet. Bár a források töredékesek, a hivatalos dokumentumokból, naplókból, versekből és fényképekből közel teljes képet kaphatunk az ezredről, amely két alkalommal – 1942 nyarán és 1943 januárjában – vesztette el személyi állománya felét. Az akadozó ellátás, a borzalmas veszteségek és az egyre romló időjárás ellenére az ezred harci szelleme megmaradt, olyannyira, hogy egy az egyben cáfoltak rá a régebben oly népszerű "megfutottak az első lövésre" sztereotípiára. A szombathelyi honvédek az 1943. januári szovjettámadás alatt két napig harcoltak bekerítésben, de sikerrel, majd miután lőszerük elfogyott, szervezetten törtek ki a gyűrűből.
A könyv emellett főhajtás, emlékezés azokra, akik sosem térhettek haza a háborúból, és azokra, akik évtizedekig hordták, vagy hordják ma is magukban az ott átélteket.
A könyv melléklete a veszteséglista. 3373 név, ugyanennyi sors. Ennyi 35-ös tisztről és honvédról tudjuk, hogy elesett, eltűnt, megsebesült vagy megbetegedett az ezred bevetése során."A Könyv Magyarul!


Letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  792
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  1530 gr
  ISBN:
  9786155600692
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2700416 / 1166708  TAGS:
  Online Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista ebook, könyvet Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista FB2, Download Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista PDF , Download Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista MOBI, Online Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista könyvet, ingyenes letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista IPhone, Online könyvet Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista PDF, ingyenes Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista DJVU, ingyenes letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista TXT, letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista RTF, Online Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista FB2 , e-könyvet Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista letöltések TXT, ingyenes Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista letöltések könyvet, e-könyvet Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista download MOBI, letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista IPad, olvas Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista MOBI, olvas Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista DOC, ingyenes Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista AWZ, Download e-könyvet Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista iPad , ingyenes Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista DJVU, Download Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista DVD, olvas Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista TXT, Book Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista letöltések DJVU, Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista letöltések könyvet ingyenes, Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista letöltések könyvet pdf ingyenes, Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista pdf ingyenes, Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista letöltések könyvet epub ingyenes, Szombathelytől a Don-kanyarig + Veszteséglista ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply