Szólások és közmondások

Szemerkényi Ágnes - Szólások és közmondások

A magyar művelődéstörténet fényes csillaga, Baranyai Decsi János 1598-ban először állított össze magyar közmondás- és szólásgyűjteményt. Ettől az időtől kezdve folyamatosan jelennek meg ilyen jellegű gyűjtemények. Kötetünk e történeti munkákban megjelenő közmondásokat és szólásokat mutatja be napjainkig, kiegészítve a különböző folyóiratokban található példákkal. A közmondásokat és szólásokat folklórműfajnak tartjuk, de helyesebb, ha szóbeliséget mondunk, mert az emberi kommunikáció számtalan esetében létrejöhetnek. Igazat adunk Dugonics Andrásnak, aki ezt írta: "Mert minden Közmondásnak eleje egy embertől származott, a többiekre azután terjedett."
A szólások és közmondások két szempontból is fontosak a nyelv és a kultúra számára. A képes beszéd legszebb kiterjesztései, melyekben a kifejezés már egy egész történet summázata. Ezzel a nyelv állandó megújulásának s nyitottságának adják kulcsát. Ugyanakkor az életbölcsesség tárházai is. Annak a köznapi pszichológiának a közegét adják, mellyel élve próbálunk eligazodni köznapjainkban. Szemerkényi Ágnes egyszerre modern és történeti gyűjteménye elengedhetetlen forrás mindkét területen. Az élő nyelv megismerésének is gazdag s jól feldolgozott tárháza, mely a nyelv művészei mellett a nyelv mesterei számára is sok meglepetést és örömet tartogat.A Könyv Magyarul!


Letöltések Szólások és közmondások ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szólások és közmondások ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  1462
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  1410 gr
  ISBN:
  9789633898635
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2172771 / 1059145
  Format:


  TAGS:
  Online Szólások és közmondások ebook, könyvet Szólások és közmondások FB2, Download Szólások és közmondások PDF , Download Szólások és közmondások MOBI, Online Szólások és közmondások könyvet, ingyenes letöltések Szólások és közmondások IPhone, Online könyvet Szólások és közmondások PDF, ingyenes Szólások és közmondások DJVU, ingyenes letöltések Szólások és közmondások TXT, letöltések Szólások és közmondások RTF, Online Szólások és közmondások FB2 , e-könyvet Szólások és közmondások letöltések TXT, ingyenes Szólások és közmondások letöltések könyvet, e-könyvet Szólások és közmondások download MOBI, letöltések Szólások és közmondások IPad, olvas Szólások és közmondások MOBI, olvas Szólások és közmondások DOC, ingyenes Szólások és közmondások AWZ, Download e-könyvet Szólások és közmondások iPad , ingyenes Szólások és közmondások DJVU, Download Szólások és közmondások e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szólások és közmondások DVD, olvas Szólások és közmondások TXT, Book Szólások és közmondások letöltések DJVU, Szólások és közmondások letöltések könyvet ingyenes, Szólások és közmondások letöltések könyvet pdf ingyenes, Szólások és közmondások pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szólások és közmondások pdf ingyenes, Szólások és közmondások letöltések könyvet epub ingyenes, Szólások és közmondások ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply