Szóbeli befolyásolás

Síklaki István (Szerk.) - Szóbeli befolyásolás

Tesszük, de nem tudjuk. így használjuk a nyelvet.

Vajon egy adott szituációban miért éppen az egyik udvariassági fordulathoz folyamodunk, s nem a másikhoz? Vajon az újságíró milyen stratégiával szedi ki az információt interjúalanyából? Vajon miként építik föl a politikai beszédeket annak érdekében, hogy a hallgatóság rendre lelkes tapsviharban törjön ki? Vajon milyen társadalmi indítékai és működési mechanizmusai vannak a szóbeszédnek? Vajon le tudjuk-e leplezni a reklámkészítők nyelvi furfangjait?

Mindezek a jelenségek sok egyébbel együtt a nyelv stratégiai használatát testesítik meg. Ez a különös emberi képesség számos elméleti diszciplína (szociolingvisztika, pragmatika, logika, kognitív pszichológia, nyelvészet és szociálpszichológia) és gyakorlati alkalmazás (médiaelemzés, a politikai beszédek retorikája, a bírósági befolyásoló beszéd, a reklám vagy a terápiás interjú) tárgya, melyeket jelen válogatás átfogóan mutat be.

Síklaki István az ELTE Társadalomtudományi Karának habilitált docense, szociálpszichológus. Kutatóként intenzíven foglalkozik a nyelv szociálpszichológiai beágyazottságával, így a narratívumok társas funkciójával, a meggyőzéssel, és a nyelvnek azokkal a mechanizmusaival, amelyek a tudatunkat megkerülve hatnak nézeteinkre és viselkedésünkre.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Szóbeli befolyásolás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szóbeli befolyásolás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  348
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  640 gr
  ISBN:
  9789639664746
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2122832 / 1020997
  Series:


  TAGS:
  Online Szóbeli befolyásolás ebook, könyvet Szóbeli befolyásolás FB2, Download Szóbeli befolyásolás PDF , Download Szóbeli befolyásolás MOBI, Online Szóbeli befolyásolás könyvet, ingyenes letöltések Szóbeli befolyásolás IPhone, Online könyvet Szóbeli befolyásolás PDF, ingyenes Szóbeli befolyásolás DJVU, ingyenes letöltések Szóbeli befolyásolás TXT, letöltések Szóbeli befolyásolás RTF, Online Szóbeli befolyásolás FB2 , e-könyvet Szóbeli befolyásolás letöltések TXT, ingyenes Szóbeli befolyásolás letöltések könyvet, e-könyvet Szóbeli befolyásolás download MOBI, letöltések Szóbeli befolyásolás IPad, olvas Szóbeli befolyásolás MOBI, olvas Szóbeli befolyásolás DOC, ingyenes Szóbeli befolyásolás AWZ, Download e-könyvet Szóbeli befolyásolás iPad , ingyenes Szóbeli befolyásolás DJVU, Download Szóbeli befolyásolás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szóbeli befolyásolás DVD, olvas Szóbeli befolyásolás TXT, Book Szóbeli befolyásolás letöltések DJVU, Szóbeli befolyásolás letöltések könyvet ingyenes, Szóbeli befolyásolás letöltések könyvet pdf ingyenes, Szóbeli befolyásolás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szóbeli befolyásolás pdf ingyenes, Szóbeli befolyásolás letöltések könyvet epub ingyenes, Szóbeli befolyásolás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply