Színházi alapok amatőröknek


A tanácstalanságok orvoslását, az amatőr színjátszó mozgalom életben tartását és fejlődését szeretné segíteni a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet egy – 2008-ban elindított folyamatos képzési rendszerrel, és a képzésekhez kapcsolódó kézikönyvsorozat megjelentetésével. Elsőként egy hazai színházi szakembert kértünk fel arra, hogy útmutatást adjon amatőrjeinknek. A szerző a szabadkai Népszínház dramaturgjaként és a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóinak zsűritagjaként szerzett tapasztalataiból kiindulva nyújt tanácsokat amatőr rendezők és színészek részére. Régóta ismeri csoportjainkat, és jól tudja, hogy amatőrizmusunk szinte teljes egészében a "realista" színjátszásból él. E hagyományos előadás csinálásról, annak pilléreiről nyújt áttekinthető képet. Írása elsősorban a rendezőkhöz szól. Nekik kínál támaszt ahhoz, hogy végiggondolhassák eddigi, spontán érzésekből fakadó endezéseiket, és hogy tudatosíthassák az előadás készítésének egyes lépéseit, de a hivatásos színházak életébe is bepillantást enged, olyan részletekre is felhívja a figyelmet, melyekről az amatőrök sokszor megfeledkeznek.
A kötettől természetesen teljességet nem várhatunk, hiszen az előadás készítés titkai kimeríthetetlenek. De végigvezetve bennünket a darabválasztás és a szövegfeldolgozás szempontjain, valamint a szerepek, az emberi viszonyok és a cselekmény kibontásán, számos gyakorlati tanácsot ad a szöveg színpadra állításának átgondoltsága érdekében. Apró példákat emel ki, melyekhez mindvégig Örkény István Tóték című művét hívja segítségül. Színházi alapfogalmakat ismertet, miközben óva int a színház eszközrendszerének következetlen használatától. Térképet rajzol a színjátszásról, hogy annak művelői otthonosabban, tudatosabban és magabiztosabban mozogjanak sajátos terepükön.
Kívánjuk, hogy sokan csipegessenek haszonnal e kötetből és a sorozat következő kiadványaiból. (A szerkesztő)A Könyv Magyarul!


Letöltések Színházi alapok amatőröknek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Színházi alapok amatőröknek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  146
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  332 gr
  ISBN:
  9788686469212
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2398501 / 1111580  TAGS:
  Online Színházi alapok amatőröknek ebook, könyvet Színházi alapok amatőröknek FB2, Download Színházi alapok amatőröknek PDF , Download Színházi alapok amatőröknek MOBI, Online Színházi alapok amatőröknek könyvet, ingyenes letöltések Színházi alapok amatőröknek IPhone, Online könyvet Színházi alapok amatőröknek PDF, ingyenes Színházi alapok amatőröknek DJVU, ingyenes letöltések Színházi alapok amatőröknek TXT, letöltések Színházi alapok amatőröknek RTF, Online Színházi alapok amatőröknek FB2 , e-könyvet Színházi alapok amatőröknek letöltések TXT, ingyenes Színházi alapok amatőröknek letöltések könyvet, e-könyvet Színházi alapok amatőröknek download MOBI, letöltések Színházi alapok amatőröknek IPad, olvas Színházi alapok amatőröknek MOBI, olvas Színházi alapok amatőröknek DOC, ingyenes Színházi alapok amatőröknek AWZ, Download e-könyvet Színházi alapok amatőröknek iPad , ingyenes Színházi alapok amatőröknek DJVU, Download Színházi alapok amatőröknek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Színházi alapok amatőröknek DVD, olvas Színházi alapok amatőröknek TXT, Book Színházi alapok amatőröknek letöltések DJVU, Színházi alapok amatőröknek letöltések könyvet ingyenes, Színházi alapok amatőröknek letöltések könyvet pdf ingyenes, Színházi alapok amatőröknek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Színházi alapok amatőröknek pdf ingyenes, Színházi alapok amatőröknek letöltések könyvet epub ingyenes, Színházi alapok amatőröknek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply