Szimurg

Stanko Andric - Szimurg

"Ez a regény közel van hozzánk, nagyon közel. Közel a hely, ahol zajlik egy táj története, és közel a hang, a látásmód. Ismerősök vagyunk ebben a többkötetes szerző által bemutatott életben magyarként is, közép-európaiként is: a könyv lapjain megelevenedő közeget nem is kellett lefordítani, csak a nyelvet. Talán ezért is vonzza az olvasót a lírai hangvétel, amit a jelenleg Eszéken élő szerző a Szlavón-síkság szülötteként hitelesen sző át önéletrajzi elemekkel. A mű nem csupán a szerző gyermekkori és kamaszkori lelki vívódásait, metafizikai szorongásait, családja és rokonsága mindössze a közelmúltig visszavezethető történetét mutatja be, de Stanko Andrić középkorászként és helytörténészként a térség tájélménnyel mélyen átélt, gazdag fantáziával és finom iróniával átitatott teljes históriáját is elénk tárja: a tudatalatti és tudatos örökséget, a helyi hagyományok megőrzését és hanyatlását, a szláv mitológia és a vallás szerepét a szlavóniai sokác néplélekben, a 20. század ideológiájának romboló hatását, a változó világok egymással való szembeállítását.
A szerző elkötelezett tudós, akit kora gyerekkorától a megismerési vágy jellemez. A címadó Szimurg, a perzsa mitológia madara a regényben a megismerés metaforájaként jelenik meg.
"A Könyv Magyarul!


Letöltések Szimurg ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szimurg ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  100
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  136 gr
  ISBN:
  9786155465956
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2692112 / 1162039  TAGS:
  Online Szimurg ebook, könyvet Szimurg FB2, Download Szimurg PDF , Download Szimurg MOBI, Online Szimurg könyvet, ingyenes letöltések Szimurg IPhone, Online könyvet Szimurg PDF, ingyenes Szimurg DJVU, ingyenes letöltések Szimurg TXT, letöltések Szimurg RTF, Online Szimurg FB2 , e-könyvet Szimurg letöltések TXT, ingyenes Szimurg letöltések könyvet, e-könyvet Szimurg download MOBI, letöltések Szimurg IPad, olvas Szimurg MOBI, olvas Szimurg DOC, ingyenes Szimurg AWZ, Download e-könyvet Szimurg iPad , ingyenes Szimurg DJVU, Download Szimurg e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szimurg DVD, olvas Szimurg TXT, Book Szimurg letöltések DJVU, Szimurg letöltések könyvet ingyenes, Szimurg letöltések könyvet pdf ingyenes, Szimurg pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szimurg pdf ingyenes, Szimurg letöltések könyvet epub ingyenes, Szimurg ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply