Szikkadó földeken

Herceg János - Szikkadó földeken

Herceg János Szikkadó földeken című regényének megjelentetésével több mint hatvan évig adós volt a vajdasági magyar könyvkiadás. A szöveg eredetijét ugyanis folytatásos regényként hetvenkilenc részben közölte a Magyar Szó 1954. szeptember 26-a és december 15-e között, Hangya András negyvenhat szövegrajzának kíséretében. A szerkesztői beharangozó szerint a napilap "a vajdasági életből vett mai életünket ábrázoló, érdekfeszítő és fordulatos regény" közzétevését kezdi meg, abbéli meggyőződésében, hogy "az ismert vajdasági írónak a Magyar Szó számára írt regénye kiváltja olvasóink érdeklődését és megelégedettségét".
A cselekmény inkubátora az elszigetelt pusztai közeg, ezért az utókor számára talán izgalmasabb a regényt szociografikus jegyei miatt olvasni, mintsem a szereplők közötti, csináltnak tűnő ellentétek mentén értelmezni. A Radomir Konstantinović-féle vidékiség szinte adja magát ennek a szövegnek az elemzésekor: a közösségi akarat mintájára stilizált, általánosságban megbújó, tradíciókban vakon hívő emberek ugyanis kiskorúsítva vannak. Olyannyira óvják magukat a személyes kezdeményezésektől és az azzal járó felelősségtől, hogy szükségszerűen infantilizálódnak: "Kínlódással, gonddal, küszködéssel teli világ, de ők azért megszokottan élnek benne. Hiszen ha lett volna erejük, akkor régen se maradtak volna itt a pusztán. Elmentek volna faluba vagy városba, más munkát, más szolgálatot vállaltak volna, ahol talán több volt a kockázat, de a kilátás is nagyobb volt a boldoguláshoz. Ezek itt csak tengődnek keservesen, de azért biztonságban érezték magukat. Most megszűnt a biztonságérzetük. Megrémültek a változástól, nem hittek benne, hogy az ő javukat szolgálja majd. Bizony, a szegény emberben ott él a gyanakvás holta napjáig."A Könyv Magyarul!


Letöltések Szikkadó földeken ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szikkadó földeken ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  278
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  350 gr
  ISBN:
  9788632309746
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2698187 / 1165114  TAGS:
  Online Szikkadó földeken ebook, könyvet Szikkadó földeken FB2, Download Szikkadó földeken PDF , Download Szikkadó földeken MOBI, Online Szikkadó földeken könyvet, ingyenes letöltések Szikkadó földeken IPhone, Online könyvet Szikkadó földeken PDF, ingyenes Szikkadó földeken DJVU, ingyenes letöltések Szikkadó földeken TXT, letöltések Szikkadó földeken RTF, Online Szikkadó földeken FB2 , e-könyvet Szikkadó földeken letöltések TXT, ingyenes Szikkadó földeken letöltések könyvet, e-könyvet Szikkadó földeken download MOBI, letöltések Szikkadó földeken IPad, olvas Szikkadó földeken MOBI, olvas Szikkadó földeken DOC, ingyenes Szikkadó földeken AWZ, Download e-könyvet Szikkadó földeken iPad , ingyenes Szikkadó földeken DJVU, Download Szikkadó földeken e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szikkadó földeken DVD, olvas Szikkadó földeken TXT, Book Szikkadó földeken letöltések DJVU, Szikkadó földeken letöltések könyvet ingyenes, Szikkadó földeken letöltések könyvet pdf ingyenes, Szikkadó földeken pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szikkadó földeken pdf ingyenes, Szikkadó földeken letöltések könyvet epub ingyenes, Szikkadó földeken ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply