Szigliget

Ludwig Emil - Szigliget

Ha alaposan megnézünk egy, a Dunántúl közepét ábrázoló domborzati térképet, élesen kirajzolódik rajta a Tapolcai-medence lapályából szigetszerűen kiemelkedő Szigliget. A Balaton nyugati medencéjének északi partján, Badacsony szomszédságában önálló kis tájegységet alkotó hármas hegycsoport – tó felőli oldalon 242 méterig felfutó magaslatok, a 229 méteres Vár-hegy és a szőlőskertekkel tarkított Antal-hegy -, valamint a köztük lévő ligetes halmok közt bújik meg a régi magyar szeg, sziget és liget szavainkkal megjelölt község. A vár déli lábánál fekvő Öreg- és Újfalu, a Szigligethez tartozó szétszórt település- és üdülőrészekkel azonban nem csupán elvont etimológiai és földrajzi értelemben vett szeglet az esztendő egészét itt töltő mintegy ezer lakos, valamint az évről évre ide vetődő vagy visszatérő látogatók számára: a hely megkapó szépségével, családias nyugalmával valóságos menedéksziget a mind barátságtalanabb, zaklatottabb világban. Ismerkedjünk meg a festői vidékkel, Szigliget és környéke nevezetes látnivalóival, sokszínű múltjával és jelenével – az útbaigazító és kedvcsináló írás mellett a fényképezőgép segítségével is, hiszen olykor ezer szó sem ér fel egyetlen kép meggyőző erejével.
A Balaton vize az ősidőkben – de még alig két évszázada is – jóval nagyobb területet borított be, mint korunkban. Déli partvonala helyenként mélyen behatolt a somogyi dombok közé; a zalai oldal Kis-Balatonja egészen a múlt század derekáig – az elsietett és elhibázott lecsapolásáig – hatalmas, varázslatos vízi világ volt. A Bakony délnyugati nyúlványai felől leereszkedő patakok a mostaninál jóval északabbra érték el a tó medrét. Ederics, Nemesvita, a három Lesence-település, Uzsa, Raposka, Hegymagas, Kisapáti és Nemesgulács népe az 1700-as évek végén még faluja határába járt halászni, s a tapolcaiak abban az időben csónakkal közelítették meg a Szent György-hegy oldalában lévő szőlőiket, borpincéiket.A Könyv Magyarul!


Letöltések Szigliget ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szigliget ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  24.5 x 26.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  108
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9632089278
  Language:
  HUNGARIAN – GERMAN
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Szigliget ebook, könyvet Szigliget FB2, Download Szigliget PDF , Download Szigliget MOBI, Online Szigliget könyvet, ingyenes letöltések Szigliget IPhone, Online könyvet Szigliget PDF, ingyenes Szigliget DJVU, ingyenes letöltések Szigliget TXT, letöltések Szigliget RTF, Online Szigliget FB2 , e-könyvet Szigliget letöltések TXT, ingyenes Szigliget letöltések könyvet, e-könyvet Szigliget download MOBI, letöltések Szigliget IPad, olvas Szigliget MOBI, olvas Szigliget DOC, ingyenes Szigliget AWZ, Download e-könyvet Szigliget iPad , ingyenes Szigliget DJVU, Download Szigliget e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szigliget DVD, olvas Szigliget TXT, Book Szigliget letöltések DJVU, Szigliget letöltések könyvet ingyenes, Szigliget letöltések könyvet pdf ingyenes, Szigliget pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szigliget pdf ingyenes, Szigliget letöltések könyvet epub ingyenes, Szigliget ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply