Szerkesztő a vészkorszakban


Egy reményteljes, de hosszú munka egyik első eredményét tartja a kezében az olvasó. Az Illyés Gyula hagyatékában fennmaradt, mindeddig feldolgozatlan, páratlan gazdagságú levelezések sok évtized irodalmi életének, eseményeinek, barátságainak lenyomatát őrzik. A most megjelentetett anyag a második világháború időszakát és annak előzményeit állítja a középpontba. Horváth István kötetében tanulmányok füzérén át vezeti az olvasót, és mutatja be Illyés Gyula és zsidó írók levelezését, feltárva keletkezésük körülményeit és a hátterükben húzódó, sokszor megrázó, élettel teli történetüket. Olyan kimagasló irodalmi személyiségek életének, pályájának pillanatait világítja meg, mint Halász Gábor, Pap Károly, Radnóti Miklós, Sárközi György, Szerb Antal, Vas István és sokan mások, akiknek sorsa a harmincas évek szorító légköréből üldöztetésbe, bujkálásba, munkaszolgálatba, és sajnos gyakran a halálba vezetett. Soraikon át felsejlenek arcvonásaik, míg egy eddig ismeretlen, árnyaltabb Illyés-kép is kibontakozik a válaszokból. Illyés Gyula nem csak barátként, hanem a Magyar Csillag folyóirat főszerkesztőjeként is kapcsolatba került ezekkel a szerzőkkel, így a kötetet az Illyés-hagyatékban található, a folyóirattal kapcsolatos dokumentumok, megjelenésre küldött művek, fotók teszik teljesebbé. A baráti hangú sorok olvasása során a magyar szellemi élet egy derékba tört nemzedékének palettája rajzolódik ki.

Kodolányi Judit
A Könyv Magyarul!


Letöltések Szerkesztő a vészkorszakban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szerkesztő a vészkorszakban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  255
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  464 gr
  ISBN:
  9789639512993
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2653819 / 1152952  TAGS:
  Online Szerkesztő a vészkorszakban ebook, könyvet Szerkesztő a vészkorszakban FB2, Download Szerkesztő a vészkorszakban PDF , Download Szerkesztő a vészkorszakban MOBI, Online Szerkesztő a vészkorszakban könyvet, ingyenes letöltések Szerkesztő a vészkorszakban IPhone, Online könyvet Szerkesztő a vészkorszakban PDF, ingyenes Szerkesztő a vészkorszakban DJVU, ingyenes letöltések Szerkesztő a vészkorszakban TXT, letöltések Szerkesztő a vészkorszakban RTF, Online Szerkesztő a vészkorszakban FB2 , e-könyvet Szerkesztő a vészkorszakban letöltések TXT, ingyenes Szerkesztő a vészkorszakban letöltések könyvet, e-könyvet Szerkesztő a vészkorszakban download MOBI, letöltések Szerkesztő a vészkorszakban IPad, olvas Szerkesztő a vészkorszakban MOBI, olvas Szerkesztő a vészkorszakban DOC, ingyenes Szerkesztő a vészkorszakban AWZ, Download e-könyvet Szerkesztő a vészkorszakban iPad , ingyenes Szerkesztő a vészkorszakban DJVU, Download Szerkesztő a vészkorszakban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szerkesztő a vészkorszakban DVD, olvas Szerkesztő a vészkorszakban TXT, Book Szerkesztő a vészkorszakban letöltések DJVU, Szerkesztő a vészkorszakban letöltések könyvet ingyenes, Szerkesztő a vészkorszakban letöltések könyvet pdf ingyenes, Szerkesztő a vészkorszakban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szerkesztő a vészkorszakban pdf ingyenes, Szerkesztő a vészkorszakban letöltések könyvet epub ingyenes, Szerkesztő a vészkorszakban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply