Szalamiszi katonák

Javier Cercas - Szalamiszi katonák

A spanyol polgárháború utolsó napjaiban történt, hogy egy köztársasági katona megmentette az ellenség fő ideológusának életét. A különös történet egészen véletlenül jutott a fiatal író, Javier Cercas fülébe, s aztán sokáig nem hagyta nyugodni. Mi is történhetett igazából? El tudjuk-e képzelni azt a pillanatot?

A köztársasági csapatok helyzete már reménytelen, vonulnak vissza a francia határ felé, amikor valaki úgy dönt, végezzék ki a francóista foglyok egy csoportját. Köztük van Rafael Sánchez Mazas író, a Falange alapítója és ideológusa. Mazasnak azonban sikerül megszöknie, elrohan az erdőbe, s amikor egy köztársasági katona megtalálja, csak ránéz, majd visszafordul, Itt nincs senki!, – mondja a társainak.

Cercas úgy érezte, Mazas életéből s főként ebből a sztoriból, a rejtélyből – vajon miért döntött úgy az a katona, hogy megkíméli a fő falangista életét – jó dokumentumregényt lehet írni. Meg is írja, de úgy érzi, valami még hiányzik S akkor találkozik Roberto Bolaóval, a Spanyolországban élő híres chilei íróval, aki elmesél neki egy másik történetet, amely aztán teljesen megváltoztatja a tervezett regényt sőt magának a szerzőnek az életét is. Mert lehet, hogy Bolao történetének hőse ugyanaz a katona s talán még él, még lehet beszélni vele.

Cercas könyve az elmúlt évtized legnagyobb spanyol könyvsikere, nagyszerű film is készült belőle David Trueba rendezésében. George Steiner szerint olyan könyv, amely biztosan klasszikussá válik.
Javier Cercas 1962-ben született Ibahernandóban. Több kötete megjelent már (esszék, cikkek, regények), amikor 2001-ben a Szalamiszi katonák-kal óriási sikert aratott, számos díjat nyert el hazájában, és világszerte az egyik legolvasottabb kortárs spanyol szerző lett. Hasonlóan sikeres 2009-ben megjelent Anatomía de un instante (Egy pillanat anatómiája) című könyve, melyben az 1981-es spanyolországi puccskísérletet dolgozta fel; valamint legújabb regénye, a Las leyes de la frontera (A határ törvényei), amelyben egy kamaszokból álló bűnbanda történetét meséli el.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Szalamiszi katonák ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szalamiszi katonák ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  222
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  294 gr
  ISBN:
  9789630795784
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2237902 / 1092365
  Translator:


  TAGS:
  Online Szalamiszi katonák ebook, könyvet Szalamiszi katonák FB2, Download Szalamiszi katonák PDF , Download Szalamiszi katonák MOBI, Online Szalamiszi katonák könyvet, ingyenes letöltések Szalamiszi katonák IPhone, Online könyvet Szalamiszi katonák PDF, ingyenes Szalamiszi katonák DJVU, ingyenes letöltések Szalamiszi katonák TXT, letöltések Szalamiszi katonák RTF, Online Szalamiszi katonák FB2 , e-könyvet Szalamiszi katonák letöltések TXT, ingyenes Szalamiszi katonák letöltések könyvet, e-könyvet Szalamiszi katonák download MOBI, letöltések Szalamiszi katonák IPad, olvas Szalamiszi katonák MOBI, olvas Szalamiszi katonák DOC, ingyenes Szalamiszi katonák AWZ, Download e-könyvet Szalamiszi katonák iPad , ingyenes Szalamiszi katonák DJVU, Download Szalamiszi katonák e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szalamiszi katonák DVD, olvas Szalamiszi katonák TXT, Book Szalamiszi katonák letöltések DJVU, Szalamiszi katonák letöltések könyvet ingyenes, Szalamiszi katonák letöltések könyvet pdf ingyenes, Szalamiszi katonák pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szalamiszi katonák pdf ingyenes, Szalamiszi katonák letöltések könyvet epub ingyenes, Szalamiszi katonák ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply