Szajha az út mentén

Jonathan Kirsch - Szajha az út mentén

Szex. Erőszak. Botrány. Ezeket a szavakat ritkán kapcsoljuk össze a Biblia szent szövegével. Zseniális új könyvében Jonathan Kirsch mégis megmutatja, hogy az Ószövetséget át- és átszövik a nyugati irodalom legdöbbenetesebb és szókimondóbb történetei. A csábításról és nemi erőszakról, leskelődésről és magamutogatásról, vérferzőzésről és törvénytelen gyermekekről, gyilkosságokról és mészárlásokról szóló történeteket a történelem során elnyomták a vallási hatóságok, pontosan döbbenetes mivoltuk miatt. "Úgy érti, hogy ez van a Bibliában?" – ez korunk olvasóinak általános reakciója a Kirsch által elmondott és feltárt történetekre. A Szajha az út mentén című művében Kirsch sorra veszi a történetmesélés nagyívű hagyományában elnyomott és eltorzított történeteket. Megismerhetjük Dina, a fiatal izraelita lány esetét, akit megerőszakolt fejedelmi kérője. S mi lett a házasság ára? A fejedelem országában minden férfinak körül kellett metélkednie. Találkozhatunk Lót lányaival is, akik szembekerülve azzal a lehetőséggel, hogy ők az utolsó emberek a földön, részeg atyjukkal közösülnek, hogy továbbvigyék az emberi fajt. Vagy ott van Támár, a szajha az út mentén, aki prostituáltnak kénytelen álcázni magát, hogy apósát elcsábítva megfoganja a megígért gyermeket. Kirsch minden történethez elhelyez kora politikai és társadalmi kontextusában, és a legújabb bibliakutatási eredmények mélyére ásva megmutatja, miért cenzúrázták eredetileg ezeket. Rávilágít, hogy mikor és hol foglalták írásba, s hogyan kerültek be a Bibliába. Végül pedig rámutat, hogy ezek a történetek még azon olvasók számára is fontos mondanivalót rejtenek, akik talán soha nem vennék kezükbe a Bibliát. Kirsch felfedi, hogy a Biblia valódi ereje az emberi természetről adott megingathatatlan tanításban rejlik. Felvillantja a bibliai szereplők meglepően modern karakterét: ezek az emberek, akárcsak mi, óvatosan egyensúlyoztak lényük destruktív és konstruktív fele között. A Szajha az út mentén kétségkívül heves vitát fog kiváltani, s az év egyik legtöbbet tárgyalt könyve lesz.A Könyv Magyarul!


Letöltések Szajha az út mentén ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szajha az út mentén ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15 x 21.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  367
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9639248924
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Szajha az út mentén ebook, könyvet Szajha az út mentén FB2, Download Szajha az út mentén PDF , Download Szajha az út mentén MOBI, Online Szajha az út mentén könyvet, ingyenes letöltések Szajha az út mentén IPhone, Online könyvet Szajha az út mentén PDF, ingyenes Szajha az út mentén DJVU, ingyenes letöltések Szajha az út mentén TXT, letöltések Szajha az út mentén RTF, Online Szajha az út mentén FB2 , e-könyvet Szajha az út mentén letöltések TXT, ingyenes Szajha az út mentén letöltések könyvet, e-könyvet Szajha az út mentén download MOBI, letöltések Szajha az út mentén IPad, olvas Szajha az út mentén MOBI, olvas Szajha az út mentén DOC, ingyenes Szajha az út mentén AWZ, Download e-könyvet Szajha az út mentén iPad , ingyenes Szajha az út mentén DJVU, Download Szajha az út mentén e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szajha az út mentén DVD, olvas Szajha az út mentén TXT, Book Szajha az út mentén letöltések DJVU, Szajha az út mentén letöltések könyvet ingyenes, Szajha az út mentén letöltések könyvet pdf ingyenes, Szajha az út mentén pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szajha az út mentén pdf ingyenes, Szajha az út mentén letöltések könyvet epub ingyenes, Szajha az út mentén ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply