Süllyedő világ

Kodolányi János - Süllyedő világ

1940-ben jelent meg először a Süllyedő világ, Kodolányi János életrajzi regénye. A húszas évek drámai novellái, a harmincas évek nagyszabású történelmi regényei után saját gyerekkorába és ifjúságába nyúl vissza. A századforduló és az első világháború magyar életében keresi az előzményeket és az okokat, amelyek őt és kortársait a harmincas-negyvenes évek eseményeihez elvezették. Megrázó erővel eleveníti meg családja, gyerekkori környezete indulatoktól és szenvedélyektől terhes légkörét, azokat a rendkívüli alakokat, akik ifjúsága élményeit meghatározták, s egyéniségének kibontakozását befolyásolták. Az önéletrajz nehéz korban született. Ezekben az apokaliptikus időkben írja Kodolányi rajtam is keresztülsivított nemegyszer a pusztulás vihara, az én álmaim is nyomasztóak voltak, éjszakáim gyötrelmesek, nappalaim pedig ellentétes erők vonzásának-taszításának szédületében teltek el. Évtizedek múltán vette csak ismét kézbe ezt a művét, és az első kiadás szövegéből néhány részletet kihagyott. Kiiktatta őket mint életművébe oda nem tartozókat. És így rendelkezett: A halálom után netán elkövetkező kiadásba felvételüket megtiltom, és csak azt a helyes, igaz és hiteles szöveget jelentem ki autentikusnak, amit ebben a kiadásban vesz kézbe az olvasó Dixi et salvavi animam meam. És így lesz ez a kis írás is végrendeletté.
Önéletrajzi regényciklusának ez az első és önálló fejezete ma már történelem, korhű dokumentum. De csodálatos lélektani regény is, őszinte, könyörtelen, kegyetlen önelemzés, amire csak a legnagyobbak képesek.A Könyv Magyarul!


Letöltések Süllyedő világ ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Süllyedő világ ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  663
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1965
  Commodity code:
  6141884 / 5141476  TAGS:
  Online Süllyedő világ ebook, könyvet Süllyedő világ FB2, Download Süllyedő világ PDF , Download Süllyedő világ MOBI, Online Süllyedő világ könyvet, ingyenes letöltések Süllyedő világ IPhone, Online könyvet Süllyedő világ PDF, ingyenes Süllyedő világ DJVU, ingyenes letöltések Süllyedő világ TXT, letöltések Süllyedő világ RTF, Online Süllyedő világ FB2 , e-könyvet Süllyedő világ letöltések TXT, ingyenes Süllyedő világ letöltések könyvet, e-könyvet Süllyedő világ download MOBI, letöltések Süllyedő világ IPad, olvas Süllyedő világ MOBI, olvas Süllyedő világ DOC, ingyenes Süllyedő világ AWZ, Download e-könyvet Süllyedő világ iPad , ingyenes Süllyedő világ DJVU, Download Süllyedő világ e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Süllyedő világ DVD, olvas Süllyedő világ TXT, Book Süllyedő világ letöltések DJVU, Süllyedő világ letöltések könyvet ingyenes, Süllyedő világ letöltések könyvet pdf ingyenes, Süllyedő világ pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Süllyedő világ pdf ingyenes, Süllyedő világ letöltések könyvet epub ingyenes, Süllyedő világ ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply